Σοκ από Στουρνάρα: "Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα - Θα έρθουν και νέα μέτρα..."

0


Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στη Βουλή πως μπορεί να μην γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, ενώ δεν θα έρθουν και νέοι φόροι, τόνισε όμως πως θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο Μνημόνιο προχώρησε σε μία δήλωση που θα «Λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα».

Στουρνάρας: Θα έρθουν και νέα μέτρα, όχι όμως μειώσεις μισθών και συντάξεων

Στο άκουσμα των νέων μέτρων αντέδρασε έντονε ο Απόστολος Κακλαμάνης, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντάει «όταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή θα τα ψηφίσετε και εσείς». Εκείνη τη στιγμή ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα είπε «αυτό είναι είδηση».

Η ένταση όμως ανάμεσα στον υπουργό και τον κ.Κακλαμάνη συνεχίστηκε με τον πρώτο να υποστηρίζει πως όλη η προσπάθεια της μεταπολίτευσης ισούται με την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ένα χρόνο. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε στον κ.Στουρνάρα πως δεν μπορεί να απαξιώνει το έργο τόσων κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε και την αναφορά του υπουργού ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα:
«Την φράση σας αυτή ο λαός την ερμηνεύει μέτρα κάθετα στην κεφαλή του καθενός» και απαντώντας ο κ. Στουρνάρας είπε: «Διακρίνω συνεχή τάση μηδενισμού της προσπάθειας», συμπληρώνοντας ότι «η προσπάθεια της Ελλάδας μεταπολεμικά είναι ίση με την προσπάθεια που έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και πάλι στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, λέγοντας ότι «σκοπεύει να πάρει λιγότερα από περισσότερους.

«Στα χωραφάκια η επιβάρυνση θα είναι ελαχιστότατη, 10-20 ευρώ το χρόνο ακόμη και για μεγάλα αγροτεμάχια» συνέχισε ο υπουργός.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 13, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σοκ από Στουρνάρα: "Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα - Θα έρθουν και νέα μέτρα...""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator