Μιχάλης Μυτακίδης: "Βαράμε όποιον δεν μας... μοιάζει"

0


«Έχουμε περάσει από σαράντα κύματα, για να μας πετάξει τελικά η ζωή πάνω στην ίδια ξέρα, πάνω στην ίδια στιγμή, δίπλα στον ίδιο πόνο. Από αυτό το σημείο και μετά όλοι εμείς οι αφηγητές αυτής της συσσωρευμένης μνήμης δηλώνουμε ότι θα σεβόμαστε τη διαφορετικότητα της έκφρασης του κώδικα κι ότι θα επιδιώκουμε κάθε μορφής διάλογο όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Πιθανόν ποτέ να μην τα καταφέρουμε να γίνουμε μια παρέα, αλλά προς το παρόν μας φτάνει που συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είμαστε ξένοι. Ο καθένας με την προσωπικότητά του, τη στάση του και τη δράση του θα αγωνίζεται για όσα ονειρεύεται ν’ ανταμώσει. Τώρα το ξέρουμε – κανείς δεν είναι ξένος. Παύλο, τα κατάφερες. Κανείς δεν νιώθει σήμερα ξένος». 

Με τα λόγια αυτά οι καλλιτέχνες του χιπ χοπ και του lowbap προλόγισαν την πρώτη συνέντευξη Τύπου που έκαναν από κοινού την περασμένη εβδομάδα στην ΕΣΗΕΑ. Όλοι εκτίμησαν το ότι παραμέρισαν τις διαφορές τους για να τιμήσουν τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα και να εκπέμψουν ένα μήνυμα κατά του φασισμού. 

Πάρα πολλοί πήγαν να τους ακούσουν. Τα καλύτερα γράφτηκαν για αυτούς. Μια μόνο παραφωνία υπήρξε στην κοινή αυτή συνέντευξη Τύπου: η επίθεση του Μιχάλη Μυτακίδη από τους Active Member σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες και στο έντεχνο τραγούδι γενικώς. 

«Δεν θα ’πρεπε να ντρέπεστε που αυτός ο Χαρούλης ή άλλος ο Παπακωνσταντίνου κι όλοι αυτοί οι σαχλαμάρες γεμίζουν δύο φορές τον Λυκαβηττό»; 

«Αυτοί το φέρανε το πράγμα εδώ» συμπλήρωσε λίγο αργότερα. «Πολιτισμικό είναι το θέμα, πολιτιστικό είναι το θέμα, μουσικό είναι το θέμα. Κι επειδή τόσο καιρό τους βαράγαμε ξεχωριστά, τώρα θα τους βαράμε από όλες τις μεριές. Δεν θα ησυχάσουνε με την πάρτη μας. Θα γίνουν άνθρωποι, θα πάρουμε τον χώρο που μας πρέπει μέσα στα πολιτιστικά πράγματα». 

Καμιά αντίρρηση να βρουν όλοι τον χώρο που τους αξίζει, αλλά γιατί να μην μπορούν να υπάρχουν και άλλοι παραδίπλα χωρίς να τους βαράμε; Και αυτός ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ισχύει μόνο όταν ο άλλος παίζει τις μουσικές που μας αρέσουν, όταν δεν είναι και πολύ ξένος, όταν μας μοιάζει λιγουλάκι; 

Σίγουρα η εκδήλωση δεν χαρακτηρίστηκε από αυτά τα λόγια ενός μόνο από τους ομιλητές, όμως αυτή η παρέμβαση θα μπορούσε να είναι ένα μικρό παράδειγμα για το πώς μπορεί να γλιστρήσει κανείς σε λογικές με τις οποίες δηλώνει πως διαφωνεί ριζικά.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μιχάλης Μυτακίδης: "Βαράμε όποιον δεν μας... μοιάζει""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator