Στη βουλή τα έργα στην Πελοπόννησο που ανέλαβαν εταιρίες συγγενών του Τατούλη

0


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα δημόσια έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ανέλαβαν εταιρίες συμφερόντων συγγενικών προσώπων του νυν Περιφερειάρχη»

Από την 01/01/2011 -ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η θητεία των σημερινών αυτοδιοικητικών αρχών- και μέχρι σήμερα, πλήθος δημοσίων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτελέστηκαν από τις εταιρίες «ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.». Οι συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες ανήκουν σε συγγενείς πρώτου βαθμού του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κάτι που έχει εγείρει υποψίες για αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσής. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς η πλήρης κατάρριψη με στοιχεία κάθε υπόνοιας για φαινόμενα διαπλοκής. Ιδίως ενόψει του οικονομικού και δημοσιονομικού τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, η διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού οφείλει να γίνεται με φειδώ και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Πόσα δημόσια έργα έχουν εκτελεστεί από 01/01/2011 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με ποια κριτήρια έγινε η ανάθεσή τους στις κατασκευαστικές εταιρίες που τα ανέλαβαν; Πόσα από αυτά ανατέθηκαν στις 3 ανωτέρω αναφερόμενες εταιρίες («ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.»); Παρακαλώ να μου χορηγήσετε το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις συναφθείσες συμφωνίες ανάθεσης δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ των περιφερειακών αρχών και των τριών αυτών εταιριών.

Αθήνα, 04/09/2013
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Ευστάθιος Μπούκουρας
Ηλίας Παναγιώταρος
Δημήτριος Κουκούτσης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στη βουλή τα έργα στην Πελοπόννησο που ανέλαβαν εταιρίες συγγενών του Τατούλη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator