Νυν υπέρ πάντων οι πελάτες...

0


Η είδηση που δημοσίευσε χθες το Capital.gr είναι σαφής: «Σχέδιο διάσωσης του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και των περίπου 35.000 που περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να το καταθέσει στην Τρόικα των δανειστών. 

Η ύστατη αυτή προσπάθεια, αφορά στον περιορισμό της μείωσης που εκ των πραγμάτων θα υποστούν στο εφάπαξ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχωρούν από το δημόσιο. Ήδη, χθες, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παραδέχθηκε ότι επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης των ασφαλισμένων από τις μεγάλες περικοπές που έρχονται....».

Ο κ. Βρούτσης διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά σε κάθε ευκαιρία πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις. Ο υπουργός φαίνεται πως δεν γνωρίζει αριθμητική.

Έχουμε περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχους οι οποίοι εισπράττουν πάνω από 4,4 εκατ. συντάξεις. Αν προσθέσουμε και τους ανέργους αθροίζουμε πάνω από 4 εκατ. ανθρώπους.

Ταυτόχρονα όσοι έχουν εργασία μόλις ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. και αν αφαιρέσουμε τους εργαζομένους στο δημόσιο (με το γνωστό επίπεδο ανταπόδοσης) ή αμείβονται από το δημόσιο δια της τεθλασμένης τότε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τον μόνο πυλώνα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την καθίζηση, είναι αρκετά λιγότεροι από 3 εκατ.

Σε μια περίοδο που οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα επίσημα πλησιάζουν το 1,5 εκατ. και ανεπίσημα το ξεπερνούν, ο υπουργός νοιάζεται πως δεν θα μειωθούν τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή αυτών που διόριζε το άρρωστο πελατειακό πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά και το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα.

Το πελατειακό κράτος συντηρεί και 200.000 συνταξιούχους οι οποίοι είναι κάτω των 55 ετών. Προφανώς δεν πρόκειται για συνταξιούχους του ΙΚΑ Περάματος και της Αμφιάλης, καθώς τέτοιες συντάξεις μοιράζουν κυρίως φωτογραφικά στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ευδοκίμως υπηρετήσαντες στο συνδικαλιστικό παρακράτος του πελατειακού κράτους...

Η κυβέρνηση προτιμά να μη μειώσει τα εφάπαξ και να αναστείλει τις παράλογες συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα καθυστερεί την επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις για πάνω από 400 μέρες.

Προτιμά δηλαδή να βάζει λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα για να διατηρεί την δεξαμενή των πελατών του δημοσίου. Με άλλα λόγια συνεχίζει να πριονίζει το δένδρο πάνω στο κλαδί στο οποίο στηρίζεται η ίδια και οι πελάτες της.

Είναι προφανές πως αυτοκτονεί και μαζί με την αντιπολίτευση συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος.

Πηγή:www.capital.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 25, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νυν υπέρ πάντων οι πελάτες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator