Οι δημοσκοπήσεις και το... δάχτυλο

0


Φθινόπωρο μπήκε, όλοι όσοι έφυγαν για διακοπές (μικρές ή μεγάλες) επέστρεψαν και ήρθε η ώρα το περίφημο «δάχτυλο» να μας δείξει τη νέα πολιτική σεζόν που θα φορεθεί φέτος τον χειμώνα.

Έτσι, το δάχτυλο των επαγγελματιών δημοσκόπων άρχισε να δείχνει νούμερα (αριθμούς και όχι πολιτικούς) και καλοσυνάτοι (πλην όμως καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί) «αστέρες» ανέλαβαν το έργο της διαφήμισης της νέας τάσης.

Βγήκαν οι πίνακες και δείχνουν νούμερα σε φέτες, σε στήλες, σε ράβδους, τρισδιάστα και μονοδιάστατα, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον…
Και τι μας λέει το «δάχτυλο»;

Φέτος θα φορεθεί και πάλι ο δικομματισμός, με έντονες τάσεις πίεσης από τα άκρα.
Αναλυτικά, ο Αντώνης έχει πάρει την κατηφόρα, αλλά ελπίζει στο θαύμα κάποιας «συνένωσης» ή «συνεργασίας», όπως μας ενημερώνει – προϊδεάζει ο γνωστός, πανταχού παρών και την τρόικα πληρών, Μπάμπης.
Ο Βαγγέλης έχει αρχίσει να εξαφανίζεται από τον ορίζοντα, αφού παρά την καλή θέληση του «δάχτυλου» δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη Θεσσαλονίκη το απόκομμά του έχει 0% σε ηλικίες μεταξύ 18 και 35 χρόνων.
Ο παλιός συγκυβερνήτης, ο Φώτης, έχει εξαφανιστεί οριστικά από τον ορίζοντα, αν και το δάχτυλο επιμένει μαζί του και θέλει να μας πείσει ότι είναι «πολλά υποσχόμενο πρόσωπο», ξεχνώντας όμως να μας διευκρινήσει που έχουν δοθεί αυτές οι υποσχέσεις…
Ο Αλέξης ανεβαίνει ασθμαίνοντας και αν και άθεος ελπίζει πλέον μόνο στο Θεό για να υπάρξουν περαιτέρω μετακινήσεις κάποιων παραδόπιστων που δεν τους νοιάζει σε ποιόν θα ανήκει το Αιγαίο, αρκεί οι ίδιοι να διατηρήσουν τις θεσούλες τους (βαμμένες πράσινες, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια).
Ο Πάνος φαίνεται πως κερδίζει στις εντυπώσεις, αλλά στο ταμείο δεν έχει δει ουσιαστικό αποτέλεσμα και ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να μετρήσει καλά κέρδη.
Το ΚΚΕ (σας ζητώ συγνώμη που δεν θυμάμαι ποιος ηγείται εκεί) έχει κρατήσει τις θέσεις του και τα σχετικά του νούμερα, ελπίζοντας πως θα μειωθεί κάποια στιγμή ο αριθμός των ψηφοφόρων του που αποχαιρετούν οριστικά τη ζωή.
Τέλος, η μεγάλη έκπληξη, ο Μιχαλολιάκος, συνεχίζει να ανεβαίνει, αφού ο κυβερνητικός φασισμός αποτυπώνεται ως ισχυρότερο στοιχείο από τον φασισμό που κατηγορείται το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Εν κατακλείδι, με τάσεις, ανατάσεις, επικύψεις και υποκύψεις, μπαίνουμε στην περίοδο όπου το πετρέλαιο θα αποτελεί δείγμα πλούτου, το ψωμί θα γίνει ψωμάκι και κάνοντας τον σταυρό μας θα ελπίζουμε πως κάποια στιγμή κάτι θα γίνει, και θα ξυπνήσουμε από έναν εφιάλτη.
Αλλά, δυστυχώς για εμάς, είμαστε αποχαυνωμένοι δεν κοιμόμαστε, αν και το «δάχτυλο» θα ήθελε πολύ να μπούμε σε κατάσταση ύπνωσης και απόλυτης υπακοής (όντας υπνωτισμένοι).

Να σας ευχηθώ καλό χειμώνα ή να ζούμε έως την άνοιξη που έρχεται, για να πούμε όλοι μαζί το περίφημο «τώρα π’ ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γης χορτάρι»;
Προτιμώ το «καλά μυαλά» και… μακριά από Μπάμπηδες και άλλους μικρούς και μεγάλους «διαμορφωτές κοινής γνώμης».
Και δεν χρειάζεται πολύ ανησυχία, αφού υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν, περισσότερα να πάθουμε, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας και να αρχίσουμε να ανησυχούμε…

ΥΓ: Γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν "τάσεις" για πρόθεση ψήφου και δεν δείχνουν τις τάσεις για πρόθεση ξύλου; Αυτή η απορία μου θα λυθεί ποτέ ή θα μείνω στο "περίμενε";
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι δημοσκοπήσεις και το... δάχτυλο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator