Αμυγδαλέζα: Έρευνα για τη χρήση βίας από την αστυνομία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

0


Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Αμυγδαλέζα. Ζητά διερεύνηση για τη χρήση βίας κατά την επέμβαση της αστυνομίας. Απάντηση Δένδια

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών "για χρήση βίας από αστυνομικούς πρίν" και "για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ", ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την εξέγερση αλλοδαπών κρατουμένων από τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους. Η απόγνωση, και μαζί η ματαιωμένη ελπίδα για ζωή και ελευθερία, είναι οι αιτίες της εξέγερσης των φυλακισμένων στην Αμυγδαλέζα".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου".

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ακόμη ότι "η βίαιη καταστολή της εξέγερσης, τα χημικά και ορισμένα κίτρινα "ρεπορτάζ" δεν μπορούν να κρύψουν άλλο ένα αποτυχημένο “success story” της κυβέρνησης.

"Ζητάμε να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό. Κυρίως, όμως, ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια, και αντί γι' αυτά, να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εξατομικευμένη κρίση για μετανάστες και πρόσφυγες που δικαιούνται διεθνή προστασία", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι αλλοδαποί που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, εξεγέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία

Δένδιας: "Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι"

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για παραλογισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Δημοκρατία καλείται να αγνοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους, αλλά και τις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών, επιτρέποντας ανέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί. Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του! Τους εξωφρενικούς αυτούς ισχυρισμούς τους παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά είναι ώρα να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο κόμμα τους παραλογισμούς του και να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας στη χώρα μας. Καταλήγοντας, στέλνουμε το μήνυμα μέσα και έξω από την πατρίδα μας: Στόχος μας είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Ελλάδα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι", αναφέρει ο κ. Δένδιας.
Δημοσίευση: Αυγούστου 11, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αμυγδαλέζα: Έρευνα για τη χρήση βίας από την αστυνομία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator