Τι γίνεται όταν καταγγείλουμε κάτι;

0


Γράφει ο Κλεισθένης

Όταν γίνεται μια καταγγελία για μια παράνομη πράξη όπως υπέρβαση εξουσίας, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, μίζες κτλ πρέπει να ακολουθηθεί η ακόλουθη διαδικασία.

Έρευνα για το αληθές της καταγγελίας, έρευνα για τους υπεύθυνους που καταγγέλλονται, προσωποποίηση των ευθυνών και τιμωρία όσων παρέβησαν κατ' οιονδήποτε τρόπο τον νόμο.

Η αλήθεια, για το πως λειτουργεί η διαδικασία στην Ελλάδα εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, είναι σκληρή.

Ο καταγγέλλων αντιμετωπίζεται με μεγάλη καχυποψία. Μπορεί να βρει ακόμη και τον μπελά του.

Η έρευνα για το αληθές είναι μακρόχρονη. Η έρευνα για τους καταγγελλόμενους εξαρτάται απ' την θέση που κατέχουν στην Ελληνική κοινωνία. Αν τύχει και είναι πολιτικοί τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Στην προσωποποίηση των ευθυνών, αν ποτέ φτάσει η υπόθεση εκεί, συνήθως η ευθύνη μετατίθεται σε υπαλλήλους των καταγγελλομένων.

Όσο δε αφορά την τιμωρία αυτή δεν έρχεται σχεδόν ποτέ ή αν έρθει είναι χάδι στα μάγουλα.

Γιατί όμως συμβαίνουν όσα προανέφερα;

Η απάντηση είναι απλή. Οι έχοντες εξουσία γνωρίζουν ότι αν τιμωρήσουν κάποιον σήμερα τότε στην πρώτη αλλαγή των προσώπων της εξουσίας θα κινδυνεύουν και οι ίδιοι να τιμωρηθούν. Καθυστερούν ή εμποδίζουν λοιπόν τις διαδικασίες έτσι ώστε να μην τιμωρηθεί κανείς προσμένοντας ανάλογες κινήσεις απ' τους ερχόμενους εξουσιαστές.

Αυτή η διελκυστίνδα συνενώνει τους σημερινούς με τους επόμενους εξουσιαστές κατά το “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.

Έτσι το σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο διαιωνίζει την εξουσία του και την παραμονή του. Φυσικά έχει δημιουργήσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο έτσι ώστε και να θελήσει κάποιος δικαστής να επιταχύνει ή να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, αδυνατεί. Δυστυχώς οι καταγγελίες αντί να φθείρουν το σύστημα το ενώνουν και το ισχυροποιούν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταγγέλλονται οι παράνομες πράξεις ή μέθοδοι αλλά μην περιμένει ο καταγγέλλων ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Μην διαμαρτυρηθεί κάποιος λέγοντας “τι κάνει η αντιπολίτευση”; γιατί είπαμε, η σημερινή αντιπολίτευση θα είναι αυριανή κυβέρνηση.

Δημοσίευση: Αυγούστου 06, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι γίνεται όταν καταγγείλουμε κάτι;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator