Επιχείρηση "ξεσπίτωμα" αλλά με ..."κοινωνικό" πρόσωπο!

0


Εντολή για ξεπάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας χιλιάδων οικογενειών ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8).
Σε δηλώσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε, πως...

«η Κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Είναι προφανές, ότι η "προστασία των αδυνάτων" και τα υπο διαμόρφωση "κοινωνικά κριτήρια", τα οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, δεν είναι τίποτα περισσότερο από προπέτασμα καπνού και κατάφορη κοροϊδία, ώστε να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις. 
Σε κάθε περίπτωση, πυξίδα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης είναι η προστασία του τραπεζικού συστήματος και όχι των χρεωμένων νοικοκυριών, καθώς, όπως υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος, το ζήτημα είναι «να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

Η επιδρομή που σχεδιάζεται σε βάρος της μικρής ακίνητης ιδιοκτησίας, ανοίγει το δρόμο για το μαζικό ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών, τα οποία αδυνατούν, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων. Η νέα αυτή επιδρομή, της οποίας προηγήθηκε η ανελέητη φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας, έχει στόχο την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση των τραπεζών και θα σημάνει το "τέλος", περίπου, της μικροϊδιοκτησίας των ακινήτων.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!

Το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και τα χρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να τύχουν μια ειδικής αντιμετώπισης, η οποία θα στοχεύει στην ανακούφιση και την υποβοήθηση, ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.Μια τέτοια ρύθμιση, η οποία θα έχει αντικειμενικά κριτήρια, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και την οριστική διαγραφή των χρεών.

Για την επίλυση αυτού το οξύτατου κοινωνικού προβλήματος απαιτούνται ριζοσπαστικότερες αλλαγές, στα πλαίσια ενός σχεδίου προοδευτικής εξόδου από την κρίση, με βασικούς άξονες την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση, η οποία θα προσανατολίζεται στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΠΗΓΗ: iskra.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 26, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιχείρηση "ξεσπίτωμα" αλλά με ..."κοινωνικό" πρόσωπο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator