Το κόμμα της δραχμής και οι επιχειρηματίες της ντροπής

0


Μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα και χαιρετίζει τη μετεξέλιξή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα μετά το συνέδριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή αυτή υπάρχει μια ολόκληρη πολιτική ανάλυση για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και προτάσεις του κ. Δασκαλόπουλου για έξοδο από την κρίση. Η επιστολή αυτή δεν έχει δοθεί ωστόσο, ακόμα στη δημοσιότητα από καμία πλευρά. Να φανταστούμε ότι θα γίνει για να μάθουμε όλοι εμείς τι είπε ο πρόεδρος των βιομηχάνων στον πρόεδρο των… ατάκτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χωρίς βιομηχανία, που κάνει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ιδιαίτερα φιλικός προς τον κ. Τσίπρα, τον κάλεσε στη γενική συνέλευση και μίλησε για το… όραμά του, πολλές φορές λέει ότι πρέπει να καλυφθεί το κενό του ΠΑΣΟΚ κι αυτό μπορεί να γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δασκαλόπουλος εσχάτως, αλλά και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες έχουν τελευταία δει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα το νέο ηγέτη. Ηγέτη τίνος είναι άλλο θέμα. Κάποιοι τον στηρίζουν γιατί θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από τον Σαμαρά.

Άλλοι γιατί είχαν βολευτεί από τις χάρες του παλαιοκομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης και θέλουν να το αναβιώσουν. Τώρα με την κρίση τους κόπηκαν πολλά από τα προνόμια, τους κόπηκαν οι «δουλίτσες» κάτω από το τραπέζι και περιορίστηκε η επιρροή των νταβατζήδων. Πιάνουν, λοιπόν, πόρτα για το χειμώνα, έστω κι αν υποκλίνονται στο… μεγαλείο του Αλέξη Τσίπρα.

Άλλοι επιχειρηματίες είναι το γνωστό κόμμα της δραχμής ή αλλιώς κόμμα της ντροπής. Που πληρώνουν μέσα ενημέρωσης και κέντρα επιρροής για να πείσουν ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα γίνουν όλα καλά και θα γλιτώσει ο ελληνικός λαός. Προφανώς με τα δισεκατομμύρια που έχουν στο εξωτερικό θα τους είναι πολύ εύκολο να έρθουν και να αγοράσουν κοψοχρονιά όλη την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί οι «αεριτζήδες» επιχειρηματίες λένε ότι δεν πρέπει να «δαιμονοποιούμε» τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε πόσο καλό παιδί και τίμιο είναι ο Αλέξης, πόσο κακός ο Σαμαράς και η κυβέρνηση. Ο κ. Δασκαλόπουλος, γνωστός για το «όπου φυσάει ο άνεμος πάω» στυλ του, αφού προσκύνησε το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, αφού αγκάλιασε τη ΝΔ του Καραμανλή και ύμνησε τον Γιώργο Παπανδρέου ως μεγάλο ηγέτη, ρίχνει άγκυρες στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα χαιρετίζει το γεγονός ότι έγινε ενιαίο κόμμα. Μα που το είδε άραγε; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσουμε την επιστολή του. Όπως θα έχει ενδιαφέρον να αποκαλύψουμε και τους επιχειρηματίες της ντροπής που «πιάνουν» δημοσιογράφους, πολιτικούς και κόμματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, ακόμη κι αν θυσιαστεί ένας ολόκληρος λαός.

Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το κόμμα της δραχμής και οι επιχειρηματίες της ντροπής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator