Τώρα τρέμουν όλοι. Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την «κυβέρνησή» του

0


Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… κυβέρνηση. Όχι την κανονική αλλά τη σκιώδη όπου κάθε στέλεχος θα αναλάβει ένα τομέα, θα τον επιβλέπει και θα ασκεί κριτική στον αντίστοιχο υπουργό.

Κι αν κρίνουμε από τα στελέχη που έβαλε ο Τσίπρας, τότε αν ω μη γένοιτο κάνει πραγματική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πέσει πολύ γέλιο. Αλλά και πολύ κλάμα για τη χώρα.

Το… άτυπο υπουργικό συμβούλιο της Κουμουνδούρου είναι… πολυσυλλεκτικό αλλά δεν περιέχει και τους… Λαφαζανικούς οι οποίοι και απομονώθηκαν. Από το καταργηθέν ΕΚΜ, δηλαδή τους Πασοκογενείς, θέση ανέλαβε ο Αλέξης Μητρόπουλος όπου είναι «υπουργός» Δημόσιας Διοίκησης. Ευτυχώς που δεν έγινε Δικαιοσύνης γιατί έχει και μια εκκρεμότητα με ένα «κρυμμένο» εκατομμύριο ευρώ.

Την εξωτερική πολιτική και τη δημόσια τάξης της χώρας παίρνει στα χέρια του ο Κώστας Ήσυχος. Η Ρένα Δούρου που είναι; Στην Υγεία άτυπος υπουργός είναι ο Γιάννης Μπασκόζος, ο Ανδρέας Καρίτζης την Επικοινωνία, ενώ ο Τάσος Κορωνάκης το οργανωτικό του κόμματος.

Στο γραφείου Τύπου θα παραμένει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την Οργανωτική Πολιτική μοιράζονται η Σόφη Παπαδόγιαννη και ο Ρούντι Ρινάλντι καθώς τα θέματα Δικαιοσύνης θα επιμελείται η Μάνια Μπαρζέφσκι .

Τσάρος της οικονομίας ορίστηκε ο Γιάννης Μηλιός, στέλεχος που εμπιστεύεται ο Τσίπρας. Τα κινήματα και τη συνδικαλιστική δράση ανέλαβε ο Αντώνης Νταβανέλος της συνιστώσας ΔΕΑ. Όποιος έχει δημοσιογραφική εμπειρία γνωρίζει τον κ. Νταβανέλο. Άξιο τέκνο του δημοσιουπαλληλισμού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Συνδικαλιστής παλαιάς κοπής που η λέξη απεργία ήταν σαν την καλημέρα και που έμπαινε στα δημοσιογραφικά «μαγαζιά» πουλώντας κοινωνικούς αγώνες, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι ενώ ο ίδιος καλοβολεμένος.

Αναλυτικά η σύνθεση της σκιώδους κυβέρνησης Τσίπρα έχει ως εξής: 

Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας

Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής: Βίτσας Δημήτρης

Εργατική πολιτική: Γαβρίλης Γιώργος

Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα – Προστασία Πολίτη: Ήσυχος Κώστας

Επικοινωνία: Καρίτζης Ανδρέας

Αγροτική Πολιτική: Κανταράς Τάσος

Πολιτικός Σχεδιασμός: Καλύβης Αλέκος

Υπεύθυνος Οργανωτικού: Κορωνάκης Τάσος

Οργανωτική Πολιτική: Παπαδόγιαννη Σόφη – Ρούντι Ρινάλντι

Περιβαλλοντική Πολιτική – Νεολαία: Κυπριανίδου Ερμίνα

Αλληλεγγύη: Λάμπρου Πάνος

Ναυτιλία – Τουρισμός: Λεουτσάκος Στάθης

Οικονομική Πολιτική – ΕΒΕ: Μηλιός Γιάννης

Δημόσια Διοίκηση: Μητρόπουλος Αλέξης

Δικαιοσύνη – Δικαιώματα: Μπαρζέφσκι Μάνια

Υγεία – Κοινωνικό κράτος: Μπασκόζος Γιάννης

Κινήματα – Συνδικαλιστική δράση: Νταβανέλος Αντώνης

Θεωρία – Πολιτισμός: Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Αυτοδιοίκηση: Πουλάκης Κώστας

Γραφείο Τύπου – ΜΜΕ: Σκουρλέτης Πάνος

Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τώρα τρέμουν όλοι. Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την «κυβέρνησή» του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator