ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ - Ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος του Μ.Καντάφι από το "Ίδρυμα Α.Παπανδρέου";

0


Το "Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου" περιλαμβάνεται μεταξύ των 387 φυσικών και νομικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος και φοροδιαφυγή και ήση η έρευνα επικεντρώνεται στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και εμβασμάτων του Ιδρύματος καθώς έχει διαπιστωθεί διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς να προκύπτει ο σκοπός τους και ο προορισμός. 

Το Ίδρυμα συστεγαζόταν με το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και από διετίες είχαν υπάρξει πληροφορίες για εισροή χρημάτων από το καθεστώς Καντάφι, ειροές που τώρα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ.

Το τελευταίο διάστημα το Ίδρυμα υπολειτουργεί, με τα οικονομικά του να έχουν καταρρεύσει. Οι τελευταίοι τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν πριν από μερικούς μήνες ενώ και η ιστοσελίδα του ιδρύματος είναι πλέον εκτός λειτουργίας. 

Χρήματα δεν μπαίνουν από πουθενά και κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον γι αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μη κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

defencenet.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 28, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ - Ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος του Μ.Καντάφι από το "Ίδρυμα Α.Παπανδρέου";"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator