Πρώτα εξέθρεψαν τις ΜΚΟ και τώρα τις καταγγέλλουν - Βαριές καταγγελίες Λυκουρέντζου (video)

0


Πρώτα εξέθρεψαν τις ΜΚΟ και τώρα τις καταγγέλλουν! - Βαριές καταγγελίες Λυκουρέντζου για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας

Εχουμε γράψει πολλές φορές σ' αυτή τη σελίδα για τις Μ(πίζνες) Κ(αλά) Ο(ργανωμένες)!!!! 
Κι έχουμε πει πως είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση των πολιτικών της μεταπολίτευσης.Χιλιάδες πολιτικοί,φίλοι τους και παρατρεχάμενοί τους ιδρύουν μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και εισπράττουν από τον κρατικό κορβανά χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις ανάλογα με τα κυβικά του καθενός.

Αλλος εξερευνά τη ζωή της πράσινης χελώνας,άλλος την ιπτάμενη αράχνη,κάποιοι "προάγουν τον πολιτισμό" και κάποιοι άλλοι έχουν αναλάβει όντως παρά πολύ σοβαρές δουλειές του δημοσίου τομέα,που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί το ίδιο το κράτος.

Ανεπάγγελτοι άνθρωποι κι όμως ζουν πλουσιοπάροχα χάριν των ΜΚΟ.
Και ξαφνικά ο υπουργός υγείας Λυκουρέντζος ανακαλύπτει την Αμερική,όπως πριν απ' αυτόν την ανακάλυψε κι ο Γιωργάκης μόνο που είδε ότι είχε και η μαμά του μία ΜΚΟ κι αμέσως ξεχάστηκε το θέμα!!!!!!

Τώρα κάτι έπρεπε να απαντήσει ο Λυκουρέντζος στον Κακλαμάνη και βρήκε πρόσφορο έδαφος ξεχνώντας ηθελημένα ότι οι ΜΚΟ του χώρου της Ψυχικής Υγείας υπάγονται απ' ευθείας στο υπουργείο του και συνεπώς είναι συνυπεύθυνος για όσα καταγγέλλει!!!
Οπως το ίδιο συνυπεύθυνος είναι για τον κόσμο που προσφέρει τις υπηρεσίες του και παραμένει απλήρωτος κι όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά και μάλιστα έχει εκφραστεί παλιότερα απαξιωτικά και για τον κλάδο και για τους λειτουργούς του.

Αυτά τα λίγα για να μη νομίζουν οι υπουργάρες μας πως ο λαός μασάει τις εξυπνάδες τους!

Ακολουθεί ρεπορτάζ από το http://www.enikos.gr/

Περιπτώσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και εισέπρατταν παρανόμως δημόσιο χρήμα, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενημερώνοντας ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τις καταγγελίες για τη διεύθυνση ψυχικής υγείας του υπουργείου Υγείας και τη χρηματοδότηση ορισμένων ΜΚΟ, ο κ. Λυκουρέντζος, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν περιστατικά που έλαβαν χώρα εκτός νομιμότητας. 

«Και από περιπτώσεις του ΣΕΥΠ και από περιπτώσεις που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι υπήρξε επιχειρηματική δραστηριότητα με δημόσιο χρήμα, με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, κυρίως προς όφελος εκείνων που οργάνωσαν αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή και ότι «έχουν τελειώσει αυτά».

Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι οι «κύριοι αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν χωρίς να δίνουν», μπαίνουν και σε κινητοποίηση και στέλνουν σε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή να υποβάλει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αβάσιμα επιχειρήματα εναντίον του υπουργείου Υγείας.

«Εκβιάζουν ότι θα φέρουν έξω από το υπουργείο και τους ψυχικά ασθενείς. Γιατί θίχθηκαν τα συμφέροντά τους. Δεν θέλουν διαφάνεια, δεν θέλουν να λειτουργούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να αμείβονται για όσα προσφέρουν. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από τον υπουργό να πληροφορηθεί αν αληθεύει ότι οι ΜΚΟ για την Ψυχική Υγεία τα τελευταία 15 χρόνια πήραν 1,4 δισ. ευρώ και τι κατέδειξε ο διαχειριστικός έλεγχος που διατάχθηκε πριν από δύο χρόνια. Ακόμα, υποστήριξε ότι η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε το 2011 6 εκατ. 714 ευρώ και το 2012 άλλα 3 εκατ. ευρώ, ενώ το ζευγάρι που διαχειρίζεται την ΙΡΙΣ έλαβε προσωπική αμοιβή για δύο χρόνια 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο κ. Λυκουρέντζος από την πλευρά του ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ΜΚΟ με 400 εργαζομένους που δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ τόνισε ότι δεν πληρώνουν τους εργαζομένους παρότι εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τους κοινοτικούς πόρους. «Κι είναι έξω από το υπουργείο να διαδηλώνουν γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβάλλουν τους όρους τους. Αλλά υπήρξε πολιτικό κατεστημένο το οποίο τους στήριξε. Και τώρα έχουν βάλει στόχο τον υπουργό με απειλές, εκβιασμούς με προειδοποιήσεις» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι μόνο για το 2013 η ψυχιατρική μεταρρύθμιση θα χρηματοδοτηθεί –εκτός του τακτικού προϋπολογισμού- με άλλα 30 εκατ. ευρώ από το Σύμφωνο που υπεγράφη με τον Επίτροπο Άντορ, όπως και ότι εντός των ημερών πρόκειται να εκταμιευθεί η τακτική χρηματοδότησή τους και για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Δείτε βίντεο από το "ξέσπασμα" του κυρίου Λυκουρέντζου

Δημοσίευση: Ιουνίου 05, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρώτα εξέθρεψαν τις ΜΚΟ και τώρα τις καταγγέλλουν - Βαριές καταγγελίες Λυκουρέντζου (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator