Το κακό είναι ότι θα ξανανοίξει

0


ΟΠΩΣ γίνεται στις καθώς πρέπει κηδείες, όπου ο ένας μετά τον άλλον στέκονται στην ουρά για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Ετσι και για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Προσωρινό, για να μην ξεχνιόμαστε.
Ο ένας μετά τον άλλον κάνουν δηλώσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους και τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους: από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μέχρι τον Γεώργιο Παπανδρέου τον δεύτερο.
Ο ένας σταμάτησε τις προσευχές για ν’ ασχοληθεί με την ΕΡΤ κι ο άλλος τη διεθνή περιοδεία του. Από τον Απόστολο Κακλαμάνη μέχρι την Ασημίνα Ξυροτύρη. Από τον Γιώργο Πάντζα μέχρι τον Τέρενς Κουίκ που λόγω της προχωρημένης ηλικίας μάλιστα έβαλε και τα κλάματα. Το έχουν αυτό οι υπερήλικες να είναι ευσυγκίνητοι. Από τον Αντώνη Νικοπολίδη μέχρι τη Ραχήλ Μακρή.
Η Ελλη Στάη για πρώτη φορά στην καριέρα της βγήκε στο δελτίο ειδήσεων αχτένιστη.

Αυτό και μόνο το γεγονός επιβεβαιώνει ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές.
Δέκα χιλιάδες κόσμος ήταν μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Ραδιομέγαρο. Για συμπαράσταση στον Σπύρο Παπαδόπουλο. Και στις γκόμενες με τα κολλητά μπλουτζίν για να διακρίνονται τα κωλομέρια και τις κοιλιές έξω που συναγωνιζόντουσαν σε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς όπως το τσιφτετέλι. Με κόστος εκπομπής κοντά στα 50.000. Τσάμπα πράμα.
Για συμπαράσταση στην Μπήλιω Τσουκαλά που κάθε φορά που ολοκλήρωνε μια πρόταση των έξι λέξεων άνοιγαν σαμπάνιες στη Μεσογείων για να εορτάσουνε το χαρμόσυνο γεγονός. Για συμπαράσταση στον Μανώλη Κοττάκη και στον Γιάννη Τζανετάκο.
Μόνο η Μαρία η Δαμανάκη έλειπε. Η πασιονάρια του Πολυτεχνείου. Να κλειστεί στην ΕΡΤ και να μεταδίδει συνθήματα όπως το 1973 στο Πολυτεχνείο: «Συμπαράσταση λαέ». Συμπαράσταση στα κομματόσκυλα και στους κηφήνες.
Θα πει κάποιος, δηλαδή ρε Καίσαρη, και οι 2.656 άνθρωποι που μένουν στον δρόμο ήταν τεμπέληδες και αργόμισθοι; Σαφώς και όχι.
Για να βγαίνουν έστω και αυτά τα προγράμματα του κώλου κάποιοι δουλεύανε. Ποιος αντέδρασε όμως για τα κοπροσκυλιάσματα και τις αργομισθίες; Τι έκαναν οι συνδικαλιστές; Υπάρχει έστω και ένας που να μπήκε στην ΕΡΤ χωρίς να έχει φιλήσει κατουρημένη ποδιά βουλευτή ή υπουργού; Και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν στέκουν οι δικαιολογίες της κυβέρνησης. Να ξαναπούμε το αυτονόητο: όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για το τέρας της ΕΡΤ.
Από τη Χούντα, όταν προσλάμβανε την Πιπιλή, τον Ρίζο και τον Σπύρο Καρατζαφέρη, τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ με τον Μαρούδα που τίναξε την μπάνκα στον αέρα, και μέχρι τώρα τον Σαμαρά που προσέλαβε την Ανθή Σαλαγκούδη.
Από τη μία δηλαδή να διορίζεις τον Λιάτσο κι από την άλλη να κλείνεις της ΕΡΤ, επειδή όπως λες σαν πρωθυπουργός της χώρας πρόκειται για «έναν νοσηρό οργανισμό που κατασπαταλούσε το δημόσιο χρήμα και λειτουργούσε με παλαιοκομματικές αντιλήψεις».
Αν η υποκρισία ήταν ποινικό αδίκημα, όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα είχαν δικασθεί εις θάνατον και θα είχαν εκτελεσθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Το κακό λοιπόν δεν είναι ότι έκλεισε η ΕΡΤ. Το κακό είναι ότι αυτοί που δημιούργησαν αυτό το τέρας, οι ίδιοι θα το ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Για να δημιουργηθεί «μια νέα ΕΡΤ σύγχρονη και αντικειμενική» όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Εκτός δηλαδή από την Μπήλιω Τσουκαλά, θα επιστρέψουν ο Μανώλης Μαυρομάτης, η Αννα Παναγιωταρέα και ο Αντώνης Κατσαρός.
Αυτά.

Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το κακό είναι ότι θα ξανανοίξει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator