Προσοχή στα παιδιά μας: Εθίζονται τόσο, που θέλουν ψυχοθεραπεία

0


Στην αρχή μας μοιάζει με παιχνίδι. Αργότερα νιώθουμε υπερήφανοι, που τα παιδιά μας καταφέρνουν να χειρίζονται το tablet με εξαιρετική ευκολία. Σύντομα, όμως, προειδοποιούν οι επιστήμονες, θα έρθει και η ώρα, που θα τα στείλουμε σε ψυχολόγο να απεξαρτηθούν από αυτό.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς, που επιτρέπουν στα μωρά και τα μικρά παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στο tablet για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, πως είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν μακροχρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Το νεαρότερο παιδί, που δέχεται θεραπεία στη Μεγάλη Βρετανία είναι ένα τετράχρονο κορίτσι από τη Νοτιοανατολική Αγγλία. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να συμβουλευτούν ψυχολόγο, όταν γινόταν καταθλιπτική και νευρική κάθε φορά, που έπαιρναν μακριά της τον μικρό υπολογιστή.

Προηγήθηκε ένας ολόκληρος χρόνος, που το μικρό κοριτσάκι είχε στη διάθεση του ημερησίως μέχρι και για τέσσερις ώρες το tablet στα χέρια του και έφθασε σε σημείο να μην μπορεί να το αποχωριστεί.

Σύμφωνα με τον δρ. Ρίτσαρντ Γκράχαμ, ο οποίος διατηρεί κέντρο απεξάρτησης από το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα νεαρά άτομα που παρουσιάζουν τον συγκεκριμένο εθισμό, δεν αναπτύσσουν ισορροπημένη κοινωνική ζωή και με το πέρασμα του χρόνου, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Κανένας δεν λέει να απαγορεύσετε τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων στα παιδιά σας, αλλά πρέπει να θέσετε όρια στον χρόνο χρήσης τους μέσα στην ημέρα. Πάνω από μισή ώρα θεωρείται πλεονασμός και αυτό ισχύει ακόμα και για την τηλεόραση στις ηλικίες μέχρι τα πρώτα πέντε χρόνια ζωής των παιδιών μας.

Δημοσίευση: Ιουνίου 06, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσοχή στα παιδιά μας: Εθίζονται τόσο, που θέλουν ψυχοθεραπεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator