Αυλαία για τον «πολιτισμό»

0


Τι έγιναν εκείνοι οι πολιτισμένοι τρόποι; Τι έγινε η ψύχραιμη ανάλυση των γεγονότων, όταν η ανεργία χτύπαγε τους άλλους; Τι έγιναν τα «αισιόδοξα» μηνύματα; Για πότε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Κεδίκογλου έγιναν φασίστες; Αν κάνετε έτσι από τις πρώτες ώρες, μετά από καμία εβδομάδα ανεργίας τι θα λέτε αδέλφια της ΕΡΤ; Ιδού ένα απόσπασμα από επιστολή που έστειλα προ ημερών σε «έγκριτους» δημοσιογράφους για την εξαιρετικά πολιτισμένη στάση τους απέναντι στους πολιτικάντηδες και το ξεπέταγμα των δυσάρεστων για το σύστημα ειδήσεων: «…αν καιγόταν το δικό σας σπίτι, θα το προσπερνούσατε γρήγορα ως είδηση περιορισμένου ενδιαφέροντος, ή θα κολλάγατε σε αυτήν, ειδικότερα αν πιστεύατε, ότι σας έβαλαν φωτιά οι εχθροί σας; Μήπως θα αφήνατε το θέμα, για να ασχοληθείτε με τα «προβλήματα» της ΑΕΚ και να επιστρέψετε, όταν το σπίτι σας θα έχει γίνει αποκαΐδια;»

Θα την δημοσιεύσω και ολόκληρη αυτήν την επιστολή. Παρέθεσα αυτό το απόσπασμα, ακριβώς γιατί επαληθεύτηκα μέσα σε λίγες μέρες. Αμέσως οι συνάδελφοι όλων των καναλιών άρχισαν απεργία συμπαράστασης, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν όλο το εικοσιτετράωρο, μόνο για το δικό τους θέμα!!! Θεωρούν, ότι το λιγότερο που πρέπει να γίνει, είναι εκλογές εδώ και τώρα (και όποιος τους υποσχεθεί, ότι δεν θα χάσουν την δουλειά τους να τις κερδίσει).

Η ανεργία 2.500 δημοσίων υπαλλήλων αναδεικνύεται από τους δημοσιογράφους, ως πολύ σημαντικότερη από την ανεργία 1.500.000 άλλων πολιτών. Για ποιους εργάτες έκαναν απεργία συμπαράστασης, όταν έχαναν την δουλειά τους; Ψυχραιμία λοιπόν αδέλφια. 2.500 είναι ο ημερήσιος αριθμός απολύσεων. Ε χτες ήταν η δική σας μέρα. 

Ποιο χαράτσι για την ΕΡΤ; Μόνο 51 ευρώ τον χρόνο (λένε) ότι δίναμε, για τόσα πολλά που παίρναμε… Ποιός σας ζήτησε οτιδήποτε ρε παιδιά; Σώνει και καλά να μας «προσφέρετε»; Μήπως νομίζετε, ότι μας περισσεύουν τα 51 ευρώ; Μην βιάζεστε να απαντήσετε. Μείνετε δύο τρία χρόνια στην ανεργία και απαντάτε μετά. Λέτε ότι με αυτό το χαράτσι αγοράζουμε πολιτισμό, ενώ από το άλλο δεν παίρνουμε τίποτα. Ποιος το λέει αυτό; Οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι από τι πληρώνονται; Ή μήπως αρκούσε στην ΕΡΤ αυτό το χαράτσι; Ότι μας «προσφέρετε» εσείς, μας «προσφέρουν» και οι ιδιώτες, χωρίς χαράτσι, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Μόνο από τις διαφημίσεις, πληρώνουν πολύ καλά το προσωπικό τους και κάποιοι αποκομίζουν και κέρδος. Και ποιο ήταν το επίπεδο σας; Το γλείψιμο σε αυτούς που σήμερα βρίζετε; Τόσο καιρό γιατί δεν τους λέγατε φασίστες; Μέχρι χτες δεν ήταν σοβαροί και έντιμοι ηγέτες; Μόλις χτές μας λέγατε, ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Κάντε υπομονή λοιπόν και αφήστε τις επαναστάσεις, όπως λέγατε σε όλους τους άλλους εργαζόμενους μέχρι σήμερα. Γιατί η δική σας ανεργία πονάει περισσότερο και μάλιστα από την πρώτη ημέρα; Και όσο για τους «συναγωνιστές» της ΔΕΗ, που σπεύδουν να σας συμπαρασταθούν και να σηκώσουν τους διακόπτες, μη χάσουμε την «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία, έχω να τους πω το εξής: Σε πόσες χιλιάδες φουκαράδες συμπατριώτες μας κόψατε το ρεύμα ρε «αγωνιστές»; Γιατί δεν ανεβάζετε και αυτούς τους διακόπτες; Θα έλθει και η σειρά σας και τότε να ζητάτε συμπαράσταση από την Στάη.

Ποιος άλλος εκδήλωσε έμπρακτα την συμπαράσταση του; Ο 902 αριστερά στα FM. Δηλαδή το ΚΚΕ. Ο εργοδότης που απέλυσε από τους πρώτους τους εργαζόμενους του και δεν έχει σταματήσει να καταγγέλλει όλους τους άλλους εργοδότες που έκαναν το ίδιο, αλλά πολύ αργότερα και όχι σε συντρόφους τους.

Αλλά μην νομίζετε, ότι εδώ σταματάει η συμπαράσταση. Εχουμε και το βαρύ πυροβολικό των δημοκρατικοτοξοτών, που δεν ανέχεται τέτοια πράγματα… Ο ίδιος ο Βενιζέλος σήκωσε τα μανίκια του για καυγά!!! Φαντάζομαι θα ακολουθήσει και ο έτερος τιτάνας και ακολουθούν στην σειρά και όλοι οι άλλοι Ηρακλείδες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Με το μπαρδόν αδέλφια αλλά θα το ξαναπώ: Σιγά το καλτσόν. [Ζητώ συγνώμη και από τον Κασιδιάρη, που τον αντιγράφω ξανά, αλλά το καλό το αναγνωρίζω από όπου κι αν προέρχεται.] 

Η όλη ιστορία μου θύμισε τον θάνατο του Παλάσκα (μια και τον ανέφερα τις προάλλες). Ηταν από αυτούς που έπιασαν ζωντανούς οι Αλβανοί στον Ασπροπόταμο. Αμέσως ο αιμοδιψής τύραννος έβαλε να τον σκοτώσουν με τα πιο απάνθρωπα βασανιστήρια. Βλέποντας την φρικώδη εκείνη σκηνή Ευρωπαίος περιηγητής καθικέτευσε τον Αλή να σταματήσει. Εκείνος με αδιατάρακτη γαλήνη του απάντησε, ενώ οι δήμιοι πελεκάγανε τον Παλάσκα «Οσο μου χρειαζόταν τον κρατούσα ζωντανό. Τώρα γιατί να τον λυπηθώ τέτοιον προδότη; Αφού δεν δίστασε να προδώσει την πατρίδα του και τους ανθρώπους του, θα διστάσει να προδώσει και εμένα;» Ο μόνος που τον λυπήθηκε ήταν ο περιηγητής, γιατί κι απ τους Σουλιώτες δεν θα γλίτωνε, αν έπεφτε στα χέρια τους…

Επειδή εμείς δεν είμαστε από το Τεπελένι, θα σας δεχτούμε σαν αδέλφια, που επέστρεψαν από την πλάνη τους. Τώρα που είδατε και εσείς το αληθινό πρόσωπο του Αλή, ίσως να καταλάβατε, ότι δεν είμαστε απλοί αριθμοί· είμαστε άνθρωποι που υποφέρουν και έπρεπε να υποφέρουμε και την κυβερνητική προπαγάνδα, για να λέτε εσείς, ότι δουλεύετε. Ισως θα ήταν καλό, να δοκιμάσετε και άλλου είδους δουλειές, για να φύγετε εντελώς από τις πλάνες σας. 

Μήπως οι καλλίτεροι από εσάς δεν θα βρούν μία δουλίτσα στον τομέα τους, ή κάποιον παραπλήσιο τομέα; Μήπως οι πιο τσάτσοι από εσάς, δεν θα ξαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ; Ε κάποιοι πρέπει να αλλάξουν κλάδο εργασίας. Μην ακούτε αυτά που λένε για ανεργία. Στην Βέροια παρακαλάνε για εργάτες στα ροδάκινα. Εσείς δεν λέτε, ότι είστε χαμηλόμισθοι; Λοιπόν 23 ευρώ και εργόσημο και φαΐ και ύπνο κάτω από την τέντα και μια και εσείς είσαστε συνηθισμένοι στις υπερωρίες και στην ακατάπαυστη εργασία, μπορείτε άνετα να δουλεύετε και τις Κυριακές (προαιρετικά, όπως μας λέγατε για τα μαγαζιά) και να τσεπώνετε ένα χιλιαρικάκι τον μήνα. Ποιος το `χει το χιλιαρικάκι σήμερα; Για ρωτήστε γύρω σας. Εσείς δεν μας λέγατε για αποκέντρωση και επιστροφή στην φύση; [Να δω την Στάη να μαζεύει φράουλα στην Μανωλάδα και δεν θέλω να δω τίποτε άλλο]

Πέρα από τις πλάκες, για εμένα είναι θλιβερό θέαμα να χάνουν την δουλειά τους ακόμα και οι βολεψάκηδες (γιατί ξέρω φυσικά, ότι δεν μπορούν να δουλέψουν πλέον στα ροδάκινα και πολλοί από αυτούς θα ξεπέσουν στην δικιά μας κατάσταση – εμείς τουλάχιστον έχουμε συνηθίσει πολλά χρόνια πριν από την κρίση). Μάλιστα είναι ακόμα θλιβερότερο, όταν είμαι τόσο βέβαιος, ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν με πολύ πιο ήπιους τρόπους, χωρίς αυτήν την ανασφάλεια και το άγχος που βιώνουμε όλοι, είτε έχουμε ακόμα τις δουλειές μας, είτε όχι. Όμως εκείνοι τι έκαναν για να μην φτάσουμε εδώ; Ας μας πουν έστω (με το χέρι στην καρδιά) τι θα έκαναν, αν με κάποιο τρόπο αναιρούνταν αυτή η απόφαση. Θα άνοιγαν την δημόσια τηλεόραση στον λαό, ή θα κρατούσαν για την συντεχνία τους και τις άλλες ελίτ το προνόμιο του δημόσιου λόγου; Μέχρι τώρα αυτό έκαναν και μάλιστα με το «πολιτισμένο» και υπεροπτικό υφάκι, που δεν αρμόζει στους καιρούς αυτούς.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυλαία για τον «πολιτισμό»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator