Εκπληκτικό

0


Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν ουσιαστικά την «Γιαπωνέζικη» απεργία και οι τηλε«ρεαλιστές» τους καταγγέλλουν για ανευθυνότητα!!!!! Οι άνθρωποι λένε, ότι θα πειθαρχήσουν απόλυτα στην επιστράτευση, δηλαδή θα κάνουν ότι και οι Γιαπωνέζοι απεργοί, που όταν «απεργούν», απλά βάζουν ένα ταμπελάκι στο πέτο με την λέξη «απεργώ» και εργάζονται πιο σκληρά από τις άλλες μέρες, για να μην λέει ο εργοδότης, ότι βρίσκουν πρόσχημα για να τεμπελιάσουν…

Τι διαφορά από την Γιαπωνέζικη απεργία έχει η «απεργία» των καθηγητών; Δηλαδή δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε αυτήν την συμβολική διαμαρτυρία για την απόλυση ουσιαστικά των 10.000 συναδέλφων τους με σύμβαση ορισμένου χρόνου και την άνευ οικονομικής αρωγής μετάθεση άλλων 5.000 μακριά από τις οικογένειες τους; Από ποιόν λείπει η κοινωνική ευαισθησία; Από τους απεργούς, ή από τους τηλεκαραγκιόζηδες; Γιατί είναι μείζον πρόβλημα η καθυστέρηση των εξετάσεων από την απόλυση 10.000 ανθρώπων; Αν οι μαθητές «ξεχάσουν» σε δέκα μέρες, όσα πρέπει να γνωρίζουν για να μπουν στο πανεπιστήμιο, δεν είναι κατάλληλοι για επιστήμονες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουμε με το αίμα μας την δωρεάν παιδεία διπλωματούχων ψευτοεπιστημόνων. Αν πάλι αδιαφορούν, που εκείνοι που τους μάθαιναν γράμματα θα απολυθούν και θεωρούν ότι το «σπάσιμο» και η ζημιά στις διακοπές τους είναι υπέρτερο αγαθό από την εργασία των δασκάλων τους, τότε είναι μεγάλα γαϊδούρια.

Δεν πιστεύω όμως, ότι γαϊδούρια είναι τα παιδιά. Γαϊδούρια είναι εκείνοι, που γκρινιάζουν για λογαριασμό των παιδιών και ενίοτε με πονηρό τρόπο εκμαιεύουν από αυτά τις βολικές απαντήσεις για τα «ρεαλιστικά» τους επιχειρήματα. Γαϊδούρια είναι επίσης εκείνοι, που παρωθούν την νεολαία στην κουτοπονηριά, στον ατομικισμό, στον διαγκωνισμό για μία θέση στον «ήλιο»*…

* Ο «ήλιος» είναι συνθηματική λέξη, που «διδάσκονται» οι μαθητές μας και σημαίνει το γραφειοκρατικό βόλεμα. Αυτό το νεοελληνικό «ιδανικό» έφερε την σήψη και την παρακμή. Αυτός ο ευτελισμός της παιδείας σε μηχανισμό παραγωγής διπλωματούχων μανδαρίνων παρήγαγε τα μπουμπούκια της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αυτός ο εκμαυλισμός της νεολαίας μπορεί πράγματι να δημιουργήσει την γενιά που θα πεί «να πάνε να πνιγούν οι δάσκαλοι μας, που θα χάσουν την δουλειά τους. Σημασία έχει να αρχίσουν οι διακοπές μας στην ώρα τους». Ελπίζω, πως δεν φτάσαμε ακόμα εκεί.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκπληκτικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator