Το ημερολόγιο ενός ανέργου (video)

0Μ’ αυτό το βιντεάκι ξεκινάει μια μεγάλη συλλογική, εθελοντική προσπάθεια που έχει στόχο να αναδείξει το πρόβλημα των ανέργων σε εθνική προτεραιότητα.
Από την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις άνεργες και στους άνεργους θα δοθεί ένα βήμα για ν’ ακουστεί η φωνή τους, για να καταγράψουν οι ίδιοι από πρώτο χέρι τα βιώματά τους, να πουν τα προβλήματά τους, να καταγγείλουν, να διεκδικήσουν λύσεις.
Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό και ιντερνετικό πείραμα για τη δημιουργία ενός άτυπου αλλά ισχυρού δικτύου υποστήριξης των ανέργων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες. Μέχρι τότε, ας βοηθήσει ο καθένας μας να φτάσει το βίντεο αυτό όσο γίνεται πιο μακριά.
Η άνεργη και ο άνεργος μοιάζουν αόρατοι, ίσως κι οι ίδιοι να πιστεύουν ότι είναι καλύτερα έτσι και για τους ίδιους. Πέπλο σιωπής σκεπάζει την ύπαρξη και τα προβλήματά τους. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της σιωπής και να καταγράψουμε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις.
Οι ίδιοι οι άνεργοι έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο βήμα, να αναλάβουν να γίνουν αφηγητές της περιπέτειάς τους που μας αφορά όλους.

Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το ημερολόγιο ενός ανέργου (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator