Θοδωρής Γιάνναρος - Ένας αφανής ήρωας

0


Από την Μάρα Μπέκα

Μέσα στην κατήφεια αυτής της κρίσης που φέρνει τα νεύρα μας στα όρια της αντοχής τους, με τους ανθρώπους, ασθμαίνοντας, να βαλτώνουν στις σκέψεις, για το αν υπάρχει μέλλον, κάποιοι άνθρωποι δίπλα μας παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και περιφρονώντας τα σφιχτά κλισέ και τα “πρέπει” αφιερώνονται στην προσφορά για τους αδύναμους και για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη τους τα χαρακτηριστικά εκείνα που έχουν επιβληθεί από το κατεστημένο και το σύστημα.

Υπάρχουν σίγουρα αρκετοί, αλλά εγώ ξεχώρισα έναν που η μέχρι σήμερα πορεία του και οι πράξεις του, μας κάνουν να αισθανόμαστε πως ότι και αν συμβεί, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που “νοιάζονται” και που “κάνουν τη διαφορά”.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, απλοί, προσιτοί, αλληλέγγυοι, δίκαιοι και δυναμικοί, όπως ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου “Ελπίς”, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, πίστη και σιγουριά!

Είναι ο άνθρωπος που ποτέ δεν αρνήθηκε βοήθεια σε κανένα που, ο ίδιος, ένοιωσε πως την έχει ανάγκη, ή που του ζητήθηκε… Ως Διοικητής του Ελπίς δημιούργησε την υποδομή και ανέδειξε το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα ως το πιο ανθρώπινο στη χώρα δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Δημιούργησε την “Συμμαχία Νοσοκομείων για τους Ανασφάλιστους”, όπου το Ελπίς ηγείται, και ήδη δεκάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χειρουργήθηκαν και είναι πλέον υγιείς. Βέβαια, οι επιθέσεις που δέχεται από το σύστημα είναι σφοδρές, αλλά ο Θοδωρής Γιάνναρος τις αντιμετωπίζει πότε με χαμόγελο και πότε δυναμικά και συνεχίζει ακάθεκτος.

Πόσες φορές δεν βρήκε φάρμακα που είχαν εξαφανιστεί από την αγορά, ακόμα και αντικαρκινικά, και έσωσε ασθενείς, ακόμα και αν χρειάστηκε να τα πληρώσει, ο ίδιος, από την τσέπη του. Οτιδήποτε του ζητήθηκε –χαμένη υπόθεση έλεγαν κάποιοι, εκείνος πάντα έβρισκε τρόπο να το πραγματοποιήσει…

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όλα, ανεξαιρέτως, τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και τα πιο γνωστά ξένα, όπως το CNN, το Reuters, η Γερμανική Κρατική Τηλεόραση ARD, η Γαλλική TV5, το France24, η Ελβετική τηλεόραση η Ιταλική κ.α. αφιέρωσαν πολύωρα ρεπορτάζ για εκείνον και το νοσοκομείο του…

Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και το Βατικανό, μέσω της Οργάνωσής του, την Caritas, στέλνει κάθε μήνα τόνους φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε εκείνον για να τον υποστηρίξει στην μάχη του για τους ανασφάλιστους. Δεν είναι τυχαίο που οι κατά τα άλλα, ανάλγητες φαρμακοβιομηχανίες, ευαισθητοποιήθηκαν και του στέλνουν φορτία με δωρεάν φαρμακευτικό υλικό.Κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν είναι που πολλοί συμπολίτες μας που ήταν άνεργοι τον επισκέφτηκαν, και αυτή τη στιγμή έχουν εργασία. Πως καταφέρνει και πείθει εργοδότες όχι μόνο να μην απολύσουν, αλλά, αντιθέτως, να προσλάβουν ανέργους, είναι άξιον προσοχής.

Σίγουρα, όλοι μας νοιώθουμε πως υπάρχουν πολλοί εξαίρετοι συμπολίτες μας, που κάνουν τη διαφορά. Ήρωες, όμως, υπάρχουν λίγοι… Ένας απ’ αυτούς είναι σίγουρα ο Θοδωρής Γιάνναρος.

Είναι ο αφανής «ήρωας ανάμεσά μας».
Δημοσίευση: Απριλίου 13, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θοδωρής Γιάνναρος - Ένας αφανής ήρωας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator