ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΕΔΡΟ ΚΟΡΔΟΒΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ LOS DEL SUR

0



Το φωτεινό χαμόγελο στα χείλη του Πέδρο, δεν είναι το μόνο που μας μαγεύει όταν τον κοιτάμε. Είναι και τα γεμάτα λάμψη μάτια του , που…… όταν μας μιλάει για τη μουσική του , νομίζω πως……. στην κυριολεξία σπινθηρίζουν !! 

Ο Πέδρο δεν μας διδάσκει με εργαλείο τη γνώση μονό , αλλά…. περισσότερο , με καθοδηγητή την καρδία του ! Έτσι νομίζω !! 

Γίνεται ολόκληρος μουσική το σώμα του , παραδίνεται στα συναισθήματα κι αυτά , τα μεταφέρει πηγαία σαν ευεργετική αύρα σε όλους εμάς . 

…..Σ’εμάς που έχουμε την τύχη να είμαστε μαθητές του, δεν είναι ανυπόμονος στο να εκτελέσουμε ό,τι ζητάει , αλλά , δείχνει με γλυκύτητα τη χαρά του όταν κατανοούμε και κατακτούμε αυτό που ζητάει. Τον διακρίνει μια ευγενική υπομονή! 

Κι αυτό , εγώ προσωπικά , το εξηγώ ως εξής :ως άνθρωπος και ως δάσκαλος , ο Πέδρο –πάνω απ’όλα –δείχνει να εμπιστεύεται την εσωτερική βαθύτατη-προίκα , που –εκ γενετής – διαθέτει ο καθ’ένας στο να αισθάνεται και τελικά να εκφράζει τον κόσμο του μεταφρασμένο σε ήχους . Να , τι κάνει ο Πέδρο να , τι ζητά από μας! 

……….Χτυπώντας ….., μετρώντας ……, συγχρονίζοντας όσο γίνεται με ακρίβεια ….., σύροντας …. , κινώντας …., τα κρουστά γίνονται σιγά-σιγά η προέκταση των μελών μας , ο χτύπος της καρδίας μας , οι μορφές των αισθήσεων ! 

Κι έτσι , λοιπόν με πάθος , ο Πέδρο και η παρέα του , μας παρουσίασαν πρόσφατα μια ξεχωριστή και έξοχη συναυλία στο Δημοτικό θέατρο , όπου , όχι απλώς μας άρεσε , όχι απλώς μας ταξίδεψε , όχι απλώς θαυμάσαμε …., αλλά , συνειδητοποιήσαμε αυτό ακριβώς : ότι ο Πέδρο μέσα απ’την καρδιά του, μας ξεδίπλωσε έναν ιδιαίτερο κόσμο , διαφορετικό απ’ όσους γνωρίζουμε κι όσους συνηθίζουμε να παρακολουθούμε .Τον κόσμο μιας μουσικής χαρούμενης , ενθουσιώδους , έντονα ρυθμικής , μιας μουσικής που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους . Όχι θυμίζοντας απλώς μια γιορτή αλλά προτείνοντας μια παιχνιδιάρικη και αισιόδοξη στάση ζωής !....Έναν τρόπο να χτύπα η κάρδια μας . Σίγουρα , πολλοί θα’θελαν να την ξανανακούσουν . 

Ευχαριστούμε Πέδρο , εσένα και την παρέα σου για το <<χρώμα >>, που προσθέσατε στη ζωή μας . Πριν ξεθωριάσει ……. Ίσως βρείτε το χρόνο κ’ τη διάθεση να …. κάνετε με τα <<πινέλα >> σας , ξανά ένα πέρασμα!!! 

Εκ μέρους της Συκυωνίου Μουσικής Σχολής 
Μαρία Δασκαλάκη (παιδαγωγός καλλιτεχνικών) 
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΕΔΡΟ ΚΟΡΔΟΒΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ LOS DEL SUR"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator