ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο - Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

0


Από τις 23 Νοεμβρίου του 2012 είχε συμφωνηθεί το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, σύμφωνα με έγγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το έγγραφο φωτιά κατέθεσε στο γερμανικό κοινοβούλιο ο Σόιμπλε. Και σε αυτό αποκαλύπτεται πως το κούρεμα των καταθέσεων ήταν κάτι που είχαν συμφωνήσει Γερμανία και Λευκωσία πριν από τις εκλογές στην Κύπρο. 

Ενημερώνοντας τους Γερμανούς βουλευτές για το τελευταίο Eurogroup και τη συμφωνία για το κούρεμα, ο Σόιμπλε μίλησε για αποφάσεις που αποτελούσαν μέρος των διαπραγματεύσεων με τη Λευκωσία και είχαν αρχίσει να συζητούνται με την προηγούμενη κυβέρνηση ήδη από τις 23 Νοεμβρίου του 2012. 

Αυτό αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ ο Τάσος Τέλλογλου, προσθέτοντας ότι στο έγγραφο Σόιμπλε, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει αρχικά στη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, σταδιακά έως το 2018.

Παράλληλα, σε μια συγκεκριμένη διάταξη του εγγράφου γίνεται σαφές ότι μέτοχοι, ομολογιούχοι αλλά και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες, Κύπριοι αλλά και ξένοι θα συνεισφέρουν εφάπαξ στη σωτηρία της οικονομίας του νησιού.
Δημοσίευση: Μαρτίου 21, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο - Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator