Τρώμε κρέας με πέταλα και κανείς δεν τιμωρείται

0ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ

Παραμένουν μηδενικές οι κυρώσεις κατά των εταιρειών τροφίμων και των σούπερ μάρκετ που προσφέρουν στο πιάτο του έλληνα καταναλωτή κρέας αμφίβολης ποιότητας, με τα κρούσματα προϊόντων με DNA αλόγου να αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Ο ΕΦΕΤ διέταξε την ανάκληση την Πέμπτη σειράς προϊόντων των εταιρειών «Νίκας» και «Υφαντής», αφού σε αυτά βρέθηκαν ίχνη αλόγου, δύο εταιρειών που καταλαμβάνουν μεγάλο μεριδιο στην αγορά. Nωρίτερα, εντοπίστηκαν τα περιβόητα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, τα κατεψυγμένα γεύματα του Carrefour, αποσύρθηκαν προϊόντα του LIDL στη Γερμανία και σειρά αλλαντικών και κρεάτων στην ελληνική αγορά.

Μετά από αυτόν τον «καταιγισμό» διατροφικών σοκ, σε μία ανεπτυγμένη χώρα με συνείδηση ως προς την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, οι καταναλωτές θα ανέμεναν μέτρα και κυρώσεις προς τις επιχειρήσεις που διέθεσαν τα ύποπτα προϊόντα στην αγορά. Τι έγινε στην Ελλάδα; Απολύτως τίποτα.

Οι αρμόδιοι φορείς, αν εξαιρέσουμε τις αποσύρσεις προϊόντων, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία τιμωρητική ενέργεια, δείχνοντας ότι μένουν πίσω από τις εξελίξεις. 

Οι έλληνες καταναλωτές ενημερώνονται μόνο με στρογγυλεμένες ανακοινώσεις των εταιρειών που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μένοντας στο σκοτάδι, ουσιαστικά, αφού οι κρατικές αρχές εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Προκύπτει μια σειρά μοιραίων ερωτημάτων: Έχει επιβληθεί κάποιο βαρύ πρόστιμο; Έχει παρέμβει εισαγγελέας για να θέσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τις εταιρείες; Έχουν οι ελεγκτικές αρχές μία σαφή εικόνα για τα ύποπτα προϊόντα της αγοράς; Υπάρχει βούληση για επιβολή ποινών; Υπάρχει βούληση για αναλυτική ενημέρωση των καταναλωτών;

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν. Με ελέγχους και αποσύρσεις μόνο, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει, αφού οι εταιρείες θα συνεχίσουν να εμπορεύονται προϊόντα χωρίς ουσιαστικά να φοβούνται ότι θα έχουν βαριές κυρώσεις.

Δεν νοείται να υπάρχει αβεβαιότητα για το τι τρώνε εκατομμύρια Έλληνες, κάθε ηλικίας και να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια Υγεία στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών εταιρειών και εταιρειών εμπορίας τροφίμων. Ο κάθε φορέας, είτε πρόκειται για υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είτε για τον ΕΦΕΤ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δημοσίευση: Μαρτίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τρώμε κρέας με πέταλα και κανείς δεν τιμωρείται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator