ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

0


Χύθηκε πολύ μελάνι και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα, με αφορμή τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου, για το τι προηγήθηκε και το τι ακολούθησε. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να καταστεί σαφής η θέση μας, αναφέρουμε τα ακόλουθα: 
  • Η παρούσα Δημοτική Αρχή ούτε δύναται ούτε σκοπεύει να απαγορεύσει την έκφραση πολιτικής άποψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είτε πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Από κει και πέρα το ύφος και το περιεχόμενο της τοποθέτησης χαρακτηρίζει τον καθένα. 
  • Η Δημοτική Αρχή για τον λόγο αυτό, δεν προτίθεται να υπογράψει «δηλώσεις μετάνοιας» ή «δηλώσεις συγνώμης» για όσα λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας αυτού. 
  • Ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας προσκλήθηκε ατομικά χωρίς επιπλέον διαδικασίες και διατυπώσεις, ως το τυπικό ορίζει, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του Νομού Κορινθίας, κάτι το οποίο έπραξαν και άλλοι Δήμοι του Νομού. Η δεδομένη πρόσκληση ως είναι λογικό συμπεριλαμβάνει και την απόδοση τιμών μέσω της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο ηρώων όπως οι νόμοι ορίζουν. 
  • Ομάδα πολιτών εξέφρασε σε επίσκεψή της στο δημαρχείο την πρόθεσή της να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου από τον ανωτέρω βουλευτή. Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποτρέψει μια τέτοια ενέργεια δεν έφεραν αποτέλεσμα, ούτε την ίδια στιγμή ούτε σε επόμενη συνάντηση το Σάββατο. 
  • Η τήρηση της τάξης σε δημόσιες συγκεντρώσεις είναι κύρια ευθύνη και έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, η δε Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με όποιο τρόπο της ζητηθεί για το σκοπό αυτό. 
  • Η Δημοτική Αρχή δε ζήτησε, ούτε και θα ζητήσει συγνώμη για κάτι στο οποίο δεν ήταν υπεύθυνη. 
  • ΣΥΓΝΩΜΗ πρέπει να ζητήσουμε και ζητούμε μόνο από τα παιδιά μας, στα οποία με την συμπεριφορά μας ως κοινωνία διδάσκουμε έλλειψη σεβασμού, διχόνοιας και συμπεριφορές τραμπουκισμού. 
  • Θα έπρεπε να ζητηθεί ένα δημόσιο συγνώμη, από εκείνους που κατά συνήθεια προκαλούν την κοινωνία με εκδηλώσεις βίας και μίσους, για λόγους εντυπωσιασμού, ανεξαρτήτως πολιτικής έκφρασης. 
Η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει ξανά τέτοια γεγονότα και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για την αποφυγή αυτών, τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστας Λογοθέτης, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τα γεγονότα στο Λουτράκι, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator