ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! - Τι οδήγησε τον ΠΑΠΑ σε παραίτηση (video)

0


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
Την ώρα που οι άτυπες συσκέψεις και επαφές για το ποιος θα διαδεχθεί τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν ήδη ξεκινήσει και τα γραφεία στοιχημάτων κάνουν χρυσές δουλειές, διάφορα σενάρια για τους λόγους που....οδήγησαν τον Πάπα στην παραίτηση κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Επισήμως το Βατικανό αναπαράγει τα λόγια του ίδιου του Βενέδικτου ΙΣΤ', σύμφωνα με τον οποίο παραιτείται επειδή τον έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του. Στη χθεσινή επίσημη συνέντευξη Τύπου για το θέμα δε οι εκπρόσωποι του Βατικανού ισχυρίστηκαν ότι, παρότι φοράει βηματοδότη εδώ και χρόνια, δεν ήταν ούτε αυτό, αλλά ούτε κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια που έκανε τον Βενέδικτο να λάβει την απόφασή του αυτή. Η εκδοχή αυτή δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, αλλά ούτε και τους σοβαρούς αναλυτές.

Ντοκιμαντέρ
Οι επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας για την απόφαση του Βενέδικτου είναι τέσσερις. Σύμφωνα με την πρώτη, ο Βενέδικτος παραιτήθηκε είτε γιατί πρόκειται να βγει ένα ντοκιμαντέρ για τη συμμετοχή του ίδιου σε παλιότερες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, είτε ένα εντελώς καινούργιο σεξουαλικό σκάνδαλο. Η δεύτερη θεωρία σχετίζεται με τη συμμετοχή του Γιόζεφ Ράτζινγκερ στη χιτλερική νεολαία, για την οποία πρόκειται να αποκαλυφθούν νέα στοιχεία. Η τρίτη θεωρία είναι ότι παραιτήθηκε για να μην υπάρξει σχίσμα στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και η τέταρτη βασίζεται σε μια γελοία ιστορία περί μιας προφητείας από τον Μαλαχία.
Την ίδια στιγμή, πάντως, σοβαροί αναλυτές αναφέρουν ότι η πολυσυζητημένη παραίτηση είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και της αναποφασιστικότητας που επέδειξε ο Βενέδικτος στη διαχείριση των κρίσεων και των σκανδάλων που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Ρόιτερ» επικαλούμενο πηγές μέσα από το Βατικανό, αρκετοί καρδινάλιοι ψέγουν τον Βενέδικτο και το «καθεστώς γύρω από αυτόν» καταλογίζοντάς του ότι δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες και ότι έπεφτε το βάρος σε αυτούς «να μαζεύουν τα κομμάτια από τις βόμβες που έσκαγαν». Οπως έγινε γνωστό, αρκετοί ήταν δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι ο καρδινάλιος και φίλος του Βενέδικτου, Ταρσίσιο Μπερτόνε είχε συγκεντρώσει πολλές εξουσίες, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει τις συνέπειες των σκανδάλων με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, των δηλώσεων εναντίον των μουσουλμάνων, για την υπόθεση με τον καρδινάλιο αρνητή του Ολοκαυτώματος, και για το σκάνδαλο υποκλοπών με τον μπάτλερ.

Καρδινάλιος Αντζελο Σκόλα
Η πορεία στο Βατικανό
Απρίλιος 2005: Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ διαδέχεται τον Ιωάννη Παύλο τον Β' ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Επιλέγει το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ'.

Νοέμβριος 2005: Υπογράφει έγγραφο που απαγόρευε στους ομοφυλόφιλους να αναλάβουν ιερατικά καθήκοντα.

Καρδινάλιος Πίτερ Τουρκσόν
Σεπτέμβριος 2006: Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γερμανία, εξέφρασε τις σκέψεις του για το Ισλάμ και αναφέρθηκε στις σχέσεις της θρησκείας αυτής με τη βία και τον Ιερό Πόλεμο. Δήλωσε επίσης πως η βούληση του Θεού των μουσουλμάνων «δεν συνδέεται με τη λογική», αντίθετα από τον χριστιανισμό, ο οποίος έχει τραφεί από την ελληνική φιλοσοφία. Μέρες αργότερα, και ύστερα από έντονες αντιδράσεις, ζήτησε συγνώμη, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Φεβρουάριος 2008: Επιλέγει λατινική προσευχή για την ΜεγάληΠαρασκευή παραλείποντας μια αναφορά στους Εβραίους και στην «τυφλότητά τους», ωστόσο τους κάλεσε να αποδεχτούν τον Ιησού.

Ιανουάριος 2009: Εξοργίζει τους Εβραίους, αποφασίζοντας την άρση του αφορισμού 4 επισκόπων, ανάμεσά τους ενός αρνητή του Ολοκαυτώματος.

Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι
Νοέμβριος 2010: Στην επίσκεψή του στην Ισπανία, επιτίθεται στην κυβέρνηση που πρόσφατα είχε επιτρέψει την έκτρωση κι είχε νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.

Οκτώβριος 2012: Δικαστήριο καταδικάζει σε φυλάκιση τον πρώην οικονόμο του, Πάολο Γκαμπριέλε, για κλοπή απόρρητης αλληλογραφίας του Πάπα την οποία έδωσε στον δημοσιογράφο Τζανλουίτζι Νούτσι, ο οποίος εξέδωσε τον περασμένο μήνα το βιβλίο του με τίτλο «Τα Μυστικά Εγγραφα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ'».
ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ

Η μάχη των «μνηστήρων»
Η μάχη για τη διαδοχή του Βενέδικτου, ο οποίος, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα αποσυρθεί για να ζήσει μια ζωή προσευχής και περισυλλογής, έχει ξεκινήσει και, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές μέσα από το Βατικανό, τις οποίες επικαλούνται διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι συζητήσεις μεταξύ των καρδιναλίων για το πώς πρέπει να είναι ο επόμενος Πάπας έχουν ανάψει.
Μάλιστα ήδη υπάρχουν αναφορές ότι οι συζητήσεις των καρδιναλίων προσανατολίζονται προς κάποιον «καλό διαχειριστή», που όμως θα έχει και «γνώση των θρησκευτικών ζητημάτων». Οι επικρατέστεροι, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, είναι ο καρδινάλιος Πίτερ Τουρκσόν από την Γκάνα, ο Καναδός Μαρκ Ουελέ από το Κεμπέκ και ο Νιγηριανός Φράνσις Αρίνζε.
Βέβαια, η λίστα των πιθανών διαδόχων είναι τεράστια και σε αυτήν βρίσκονται ονόματα όπως του Βραζιλιάνου Αρχιεπισκόπου του Σάο Πάολο, Οντίλου Πέδρου Σέρερ, του Ιταλοαργεντινού Λεονάρντο Σάντρι και του Ιταλού Αρχιεπισκόπου του Μιλάνου, Αντζελο Σκόλα. Τα σενάρια είναι πολλά, όμως αρκετοί σημειώνουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα λάβει υπόψη του το Κονκλάβιο των 115 καρδιναλίων που θα ορίσει τον νέο Πάπα στη συνεδρίαση στην Καπέλα Σιξτίνα στα τέλη Μαρτίου.

Δικαίωμα ψήφου
Σε αυτό περίπου οι μισοί καρδινάλιοι που έχουν δικαίωμα ψήφου θα είναι Ευρωπαίοι, παρότι μόλις το 25% του ποιμνίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρίσκεται γεωγραφικά στην Ευρώπη. Τα σενάρια για έναν μη Ευρωπαίο ηγέτη ίσως αποδειχθούν αυτήν τη φορά ότι έχουν κάποια υπόσταση, εάν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά το 42% των καθολικών του πλανήτη κατοικεί στη Λατινική Αμερική!
Καρδινάλιος Αντζελο Σκόλα

O δυνατότερος Ιταλός υποψήφιος
Ο 71χρονος αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου -από το 2011- και πρώην Πατριάρχης Βενετίας, θεωρείται ως ο δυνατότερος Ιταλός υποψήφιος. Καθολική εφημερίδα τον έχει αποκαλέσει «ο πρίγκιπας διάδοχος των καθολικών». Πρόκειται για συντηρητικό θεολόγο με στενούς δεσμούς με τον Βενέδικτο σε θεολογικό και προσωπικό επίπεδο. Διατηρεί επίσης δεσμούς με το ιταλικό πολιτικό κατεστημένο. Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βιοηθική και τις καθολικές-μουσουλμανικές σχέσεις. H προχωρημένη ηλικία του ίσως αποδειχτεί μειονέκτημα για την εκλογή του.
Καρδινάλιος Πίτερ Τουρκσόν

O πρώτος Γκανέζος καρδινάλιος
Ο 64χρονος Τουρκσόν ήταν ο πρώτος Γκανέζος που έγινε καρδινάλιος, το 2003. Είναι επικεφαλής του Συμβουλίου του Βατικανού για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, όπως και γενικός γραμματέας της Συνόδου για την Αφρική, θέση που του δίνει προβάδισμα μεταξύ άλλων Αφρικανών καρδιναλίων. Θεολογικά θεωρείται ως μετριοπαθής και έδωσε δείγματα... μοντερνισμού με τις απόψεις του σχετικά με τη χρήση των προφυλακτικών, λέγοντας ότι τα παντρεμένα ζευγάρια θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν όταν ο ένας σύντροφος είναι φορέας του ιού HIV.
Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι

Με θητεία στη Λατινική Αμερική
Ο 63χρονος Σάντρι γεννήθηκε στο Μπουένος Αϊρες από Ιταλούς γονείς, εργάστηκε σε ιεραποστολές στη Βενεζουέλα και στο Μεξικό και το διάστημα 2000-2007 ήταν τρίτος στην ιεραρχία του Βατικανού, υπηρετώντας ως προσωπάρχης. Προς το τέλος έγινε ο εκπρόσωπος του Ιωάννη Παύλου και ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατό του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το 2005. Σήμερα είναι επικεφαλής του Τμήματος Ανατολικών Εκκλησιών. Το γεγονός ότι ξέρει να ελίσσεται στην πολύπλοκη γραφειοκρατία του Βατικανού τον αναδεικνύει ως σημαντικό φαβορί.
Καρδινάλιος Μαρκ Ουελέ

Αγαπημένος του Βενέδικτου
Ο 68χρονος καρδινάλιος από τον Καναδά ηγείται της Συνόδου των Επισκόπων από το 2010, η οποία ασκεί μεγάλη επιρροή στην επιλογή των επισκόπων σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται από τους αγαπημένους συνεργάτες του Βενέδικτου, ενώ έχει στενές σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής. Δογματικός θεολόγος, έχει προκαλέσει συχνά με τις δηλώσεις του τους προοδευτικούς του Κεμπέκ, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΕΙΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ( π. ΕΛΠΙΔΙΟΣ - "Τον Πάπα που είναι τώρα θα τον διώξουν!" )

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 13, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! - Τι οδήγησε τον ΠΑΠΑ σε παραίτηση (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator