Αρπάζουν το χρυσό από την Ελλάδα και τον πάνε στο εξωτερικό

0


Διεθνή κυκλώματα έχουν απλώσει τα δίχτυα τους πάνω από την Ελλάδα και κερδίζουν ιλιγγιώδη ποσά, αρπάζοντας και τα τελευταία γραμμάρια χρυσού από τα χρεωκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά.

Μερ τη συνδρομή των περίπου 10.000 νόμιμων και παράνομων ανταλλακτηρίων, τα κυκλώματα βγάζουν καθημερινά εκτός συνόρων 100-150 κιλά χρυσού. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Real», ο χρυσός καταλήγει μέσω του κυκλώματος σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία Λίβανο Κύπρο και Τουρκία.

Απίστευτα και καθημερινά είναι τα περιστατικά που διαδραματίζονται γύρω από τη «φάμπρικα» που άνοιξαν τα κυκλώματα των επιτήδειων σε βάρος των Ελλήνων που, χτυπημένοι από την κρίση, έβγαζαν στο σφυρί τα οικογενειακά τους κειμήλια. Πριν από λίγες ημέρες, σε αδήλωτη αποθήκη σε υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας το ΣΔΟΕ εντόπισε 35 κιλά κοσμήματα έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι δρόμοι του χρυσού συνήθως περνάνε μέσα από τη θάλασσα, όπως προκύπτει από τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα 16.040 χιλιόμετρα της ελληνικής ακτογραμμής.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αρπάζουν το χρυσό από την Ελλάδα και τον πάνε στο εξωτερικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator