Κυνηγώντας την λίστα

0


Αν θυμάμαι καλά, η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας για φορολογική διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων, που προέκυπταν από την λίστα των 54.000, που έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό μετά το 2009, ήταν η 31η Ιανουαρίου. Τους τελευταίους δύο τρείς μήνες οι Γεωργιάδης, Βορίδης κ.λ.π. «αποστόμωναν» όσους κατηγορούσαν την κυβέρνηση για ολιγωρία, με το επιχείρημα της κλήσης από τις φορολογικές αρχές 17.000 προσώπων από την παραπάνω λίστα. Αν δεν προσήρχοντο, θα συλλαμβάνονταν· αυτό μας έλεγαν μέχρι προ ολίγων ημερών... Τελικά απ ότι καταλαβαίνω, δεν προσήλθε κανένας (αυτό έλεγαν οι δημοσιογράφοι στα κανάλια 10-15 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας). Πότε θα αρχίσουν οι συλλήψεις;

Η αντίληψη περί δικαίου των κυβερνόντων είναι πραγματικά απίθανη. Από την μία ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την αδυναμία πληρωμής των φόρων ενός εκατομμυρίου μικροοφειλετών (οι οποίοι δεν απέκρυψαν τίποτα, δεν φοροδιέφυγαν) με κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων και φορολογικές φυλακές και από την άλλη αφήνουν στο απυρόβλητο 17.000 μεγαλοφοροφυγάδες (και αρνησιπάτριδες) οι οποίοι αδιαμφισβήτητα μπορούν να πληρώσουν με μέρος των καταθέσεων!!!!!!

Κατά τα άλλα έφτιαξαν προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσουν την αλήθεια για την λίστα Lagarde !!! Το πόσο πολύ θέλουν να διερευνήσουν την αλήθεια, είναι καταφανές από τις πρώτες συνεδριάσεις της επιτροπής. Ακόμα δεν ξεκίνησαν και ο πρόεδρος Μαρκογιαννάκης λέει, ότι θα πάθει εγκεφαλικό, γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει πολλές ερωτήσεις στους μάρτυρες !!! Φαίνεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει αντιληφθεί, ότι ο πρώτος κίνδυνος που τους απειλεί δεν είναι το εγκεφαλικό, αλλά το λυντσάρισμα. Καλομάθανε με την Siemens και το Βατοπέδιο και νομίζουν, ότι θα το καταχωνιάσουν κι αυτό ατιμώρητα. 

Αναμφισβήτητα η υπομονή του λαού είναι απρόσμενα μεγάλη, αλλά και το ξέσπασμα θα είναι απρόσμενα εκρηκτικό, γιαυτό καλύτερα να κάνουν και εκείνοι υπομονή με την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί υπάρχουν πολύ χειρότερα, που μπορεί να τους συμβούν. Δεν θα ισχυριστώ, πως δεν είναι εκνευριστική συνομιλήτρια, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι είναι εξαιρετικά επιμελής και καταρτισμένη νομικά, ότι ανταπεξέρχεται με μεγάλη άνεση και ψυχραιμία στις συζητήσεις νομικού περιεχομένου, ότι έχει την ετοιμότητα και την οξύνοια, που απαιτούν τα ανακριτικά της καθήκοντα. Δεν ξέρω για πολιτικός, αλλά για ανακρίτρια μου φαίνεται ιδανική. Στην προανακριτική επιτροπή δεν προσέρχεται κανείς (μέλος της επιτροπής, μάρτυρας, κατηγορούμενος) για να κάνει ευχάριστη κουβεντούλα, να περάσει η ώρα και να γράψουμε δυό τρίχες στα πρακτικά. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι υποχρεωτική βάσανος για όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και τους ορισμένους από τον νόμο δικαστές- ανακριτές. Οποιος δεν μπορεί, ας πάει σπίτι του.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυνηγώντας την λίστα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator