Και στη φυλακή είναι ωραία

0



«Η Αριστερά πρέπει να δράσει μέσα στο πλαίσιο της οργανικής κρίσης του καπιταλισμού. Το έδαφος είναι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πολύ πρόσφορο».

(Γιώργος Κιμούλης, από συνέντευξη του στο newpost.gr 18/10/2012)

Θα πρέπει αν μη τι άλλο, να αποδώσω συνέπεια στο λόγο του ηθοποιού-διανοούμενου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, εκδόθηκε σε βάρος του Κιμούλη ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το δημόσιο, τα οποία ανέρχονται στο αστείο ποσό των 200.000 ευρώ.

Είναι εντυπωσιακή η αντιστασιακή του δράση ανάλογα με τα λεγόμενά του, αφού χτυπάει τον καπιταλισμό στη ρίζα του, απαλλοτριώνοντας τα χρήματα τα οποία θα διέθετε το Ελληνικό δημόσιο στους βάρβαρους κεφαλαιοκράτες.

Ο αντάρτης λαοφιλής καλλιτέχνης λοιπόν, κάνει πράξη την ιδεοληπτική του θέση περί του δικαίου αισθήματος, πιστός στο δόγμα το οποίο διέπει κάθε κομμουνιστή ο οποίος σέβεται τον εαυτό του.

Από την ίδια συνέντευξη:

«Αν βλέπω κάτι εγώ, είναι μία επιστροφή στον βδελυρό, για τους νεοφιλελεύθερους, κρατικό παρεμβατισμό. Δειλά αλλά σταθερά όλο και περισσότερες φωνές οικονομολόγων ακούγονται να διατυπώνουν αυτή τη σκέψη. Η κρίση αυτών των ημερών ανάγκασε τους νεοφιλελεύθερους ιδεολόγους να στρέψουν ξανά το πρόσωπο εκεί που είχαν γυρίσει την πλάτη: στο κράτος, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να αναπνεύσει και να αναζωογονηθεί η δύναμη των αγορών και να αναρρώσει το τραυματισμένο οικονομικά σύστημα».

Ο «νεοφιλελευθερισμός» που περιγράφει ο κύριος Κιμούλης, είναι απλά η Μαρξιστική σοβιετική παραλλαγή της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. της οποίας κακέκτυπο αποτελεί η σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Συγκέντρωση κρατικών προνομίων σε σοβιέτ-συντεχνίες, κλειστά επαγγέλματα ελεγχόμενα από το κράτος, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες-απατεώνες, κρατικές επιδοτήσεις προς ημέτερους ανύπαρκτους παραγωγούς-αγρότες, σαμποτάζ της βιομηχανίας από σοβιετικούς-συνδικαλιστές και κρατικοποίηση των απαλλοτριωμένων παραγωγικών μονάδων, σαμποτάζ του τουρισμού από ναυτιλιακά συνδικάτα-σοβιέτ προς εξυπηρέτηση της συντεχνίας τους, όλα πληρωμένα από τους μη ανήκοντες στο «κόμμα», στα συνδικάτα και στα περιφερειακά δοβλέτια, ανένταχτους πολίτες.

Βάλτε σε όλα αυτά και τη φοροδιαφυγή των «πλούσιων», εκτός των 200.000 ευρώ του πτωχού, πλην τίμιου νεοκομμουνιστή-αγωνιστή Γιώργου Κιμούλη, μιας και είναι ιερός ο σκοπός της απαλλοτρίωσης.

Λογαριασμός 350 δις ως τώρα σοβιετικού κρατικίστικου μοντέλου διακυβέρνησης, που όταν δεν το αντιλαμβανόμαστε ξεφουρνίζουμε και το τσιτάτο της εποχής: «αυτά είναι νεοφιλελεύθερα» και ξεμπερδεύουμε.

«Ευαγγελίζομαι ένα σύστημα που δεν θα έχει το κέρδος ως πρωταρχική αξία του ανθρώπου. Δεν θα στηρίζεται στην ιδιωτική ιδιοκτησία. Η διεκδίκηση της «ουτοπίας» ως μηχανισμός υπεράσπισης ανθρωπίνων αξιών, δεν εντοπίζεται στη «νεότητα» και δεν αντιβαίνει την «ωριμότητα». Αντιθέτως, αν χαρακτηρίζει κάτι την «ωριμότητα» είναι η διαχείριση της «ήττας». Άρα, όταν η «ήττα» εντοπίζεται στη διάψευση μιας συλλογικής ουτοπίας, το άτομο δύναται να διατηρεί τον ουτοπικό του λόγο και να εμμένει στις αξίες και τα αιτήματα, που διαμορφώνουν την εκάστοτε «ουτοπία», αναδιατάσσοντας την «τακτική» του με βάση την νέα πραγματικότητα.

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την απάντηση του Γιώργου Κιμούλη στον Τάκη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος «τόλμησε» να γράψει ένα άρθρο το οποίο ενόχλησε τον επαναστάτη φοροφυγά.

Αν δεν βρισκόμουν σε ειδησεογραφικό site διαβάζοντας την απάντηση του Κιμούλη, θα ήμουν βέβαιος ότι βρίσκομαι σε κάποια ορθόδοξη εκκλησία όπου γίνεται το εβδομαδιαίο κατηχητικό.

Πέραν του ότι ο διανοούμενος-φοροφυγάς ευαγγελίζεται τις βασικές αρχές του χριστιανισμού ανάγοντας τες σε πολιτική ιδεολογία, έρχεται με μια αφοπλιστική ενόραση, ανάλογης Ινδιάνων του Αμαζονίου που καταναλώνουν ψυχεδελικά ψυχοτρόπα βότανα, να τσακίσει κάθε σοβαρό λόγο ο οποίος θα μπορούσε να του αντιπαρατεθεί.

Με λίγα λόγια, μαγικά φυτά τρώω, ό,τι θέλω λέω και σε ό,τι κόσμο γουστάρω, ζω.

Δεν σταματάει όμως στις αερολογίες ο ηθοποιός-διανοούμενος, αλλά προχωράει και σε απίστευτες ειρωνείες για την ερωτική ζωή του Τάκη Θεοδωρόπουλου αποκαλώντας τον «μπακούρι» και αποτυχημένο στις σχέσεις του(!).

Πέρα λοιπόν από την αναγωγή της θρησκείας σε πολιτικό ορθολογισμό, επιστρατεύουμε και τηχυδαιότητα, την αναμιγνύουμε με μαρξιστική ουτοπία και την εκτοξεύουμε στα μούτρα της πραγματικότητας.

Εξάλλου, ολόκληρα κόμματα βρίσκονται στη Βουλή με ανάλογες πρακτικές, ο οραματιστής ηθοποιός-διανοούμενος θα δίσταζε να τις επιστρατεύσει για να στηρίξει τις μπούρδες του;

Όταν υπάρχουν κύριε Κιμούλη άνθρωποι που έχουν κυριολεκτικά χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους για χρέη 5-6 χιλιάδων ευρώ, είστε απλά ένα ενδεικτικό παράδειγμα του τι ακριβώς πρεσβεύει οπαρασιτικός κομμουνισμός, στολισμένος με μπόλικη βερμπαλιστική σαχλαμάρα, ανάλογης της ιδεοληψίας του είδους σας.

Λοιπόν κύριε Κιμούλη, δικαίωμα στην ουτοπία δεν σας απαγορεύει κανείς να έχετε.

Και στη φυλακή είναι ωραία άμα βρεις καλή παρέα.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Και στη φυλακή είναι ωραία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator