Ο φοιτητής Θεολογίας μαχαιροβγάλτης του μαθητή στο Φάληρο και τα ερωτήματα…

0



Συνελήφθη και προφυλακίστηκε τελικά ο 20χρονος νεαρός που μαζί με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων ακινητοποίησε και μαχαίρωσε ένα μαθητή Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Κώστας Βουκελάτος στο σημερινό του άρθρο έδωσε όλες τις λεπτομέρειες του πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το πρωτόγνωρο περιστατικό. Από την πλευρά μου θα επιχειρήσω να πάω λίγο παραπέρα.

Όλη αυτή η ιστορία είναι γεμάτη εκπλήξεις. Καταρχήν η ιδιότητα του νεαρού πλέον εγκληματία έστω κι αν όπως οι περισσότεροι πέρασε κατά σύμπτωση στη Θεολογική. Ούτε το “ού φονεύσεις” δεν είχε κατά νου όταν μαχαίρωνε.

Η δεύτερη έκπληξη είναι το θράσος του. Το ίδιο μεσημέρι εμφανίστηκε στο σχολείο να πάρει την κοπέλα του σα να μην έχει γίνει τίποτε. Σε εκείνο το σχολείο που το πρωί είχε σπείρει τον τρόμο και οι ψυχές των μαθητών τον είχαν απαθανατίσει μια για πάντα.

Η τρίτη έκπληξη είναι το πως του έφυγε η μαγκιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμη άτομο διαφεύγει της σύλληψης διότι γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί ποιος είναι. Τότε έκανα μια απλή ερώτηση. “Γιατί δεν τον …χαϊδεύουν λίγο να τα πει όλα”. Και η απάντηση ήταν αφενός δεν του έχουν πειράξει τρίχα κι αφετέρου πως ο μικρός είναι χε…νος πάνω του όπως λέμε. Το νταηλίκι εξαφανίστηκε ενώ αρχικά πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο μαζί με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες μαζεμένος και τρομοκρατημένος.

Επίσης ο νεαρός συνήθιζε να “διαφημίζει” διάφορα κατορθώματά του κατά καιρούς για να εμπνεύσει υποτίθεται σεβασμό και τώρα όλα αυτά ερευνώνται ένα προς ένα.

Κάνω όμως διάφορες σκέψεις.

Π.χ. ο μαχαιρωμένος νεαρός δεν είχε μυαλό στο κεφάλι του κι αυτός; Ποιος ο λόγος να προκαλεί έναν τέτοιο τύπο; Δεν πήγαινε γυρεύοντας; Η κοινωνία είναι αυτή που είναι και για ένα λόγο παραπάνω λοιπόν οφείλουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας από τις παγίδες.

Για την κοπέλα δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πω κάτι. Οι αμερικανοί έχουν μια λέξη που αρχίζει από b (όχι αυτή που θυμίζει παραλία).

Ο νεαρός δράστης από την άλλη είναι άξιος πολλών επαίνων. Κατάφερε να καταστρέψει τη ζωή του. Ένα λαμπρό μέλλον με πιθανά μπες βγες στις φυλακές τον περιμένει. Οι συνεργοί του, αυτοί που ακινητοποίησαν το θύμα θα σταμπαριστούν εξ ίσου.

Σε αυτή τη μίζερη πατρίδα φίλε είχες μια ευκαιρία. Κι εσύ άρπαξες ένα μαχαίρι και την κέντησες γιατί σε είπαν φασίστα ή σου κορόιδεψαν τα πολιτικά πιστεύω; Ή επειδή πείραζαν την κοπέλα σου που για να το κάνουν διαρκώς μάλλον δεν τους το ξέκοβε; Και πότε αποκρυστάλλωσες άποψη μικρέ; Τι έχεις προλάβει να ζήσεις; Έφυγες το πρωί για τη δουλειά; Πλήρωσες λογαριασμούς; Τάισες και πότισες ανθρώπους;

Και τι κατάλαβες αγόρι μου; Τι ζωή θα κάνεις τώρα; Ποιος θα σε προστατεύσει στο νέο κόσμο που θα γνωρίσεις; Γιατί δεν είσαι σκληρός, έπαιζες το σκληρό. Μόλις σε τσίμπησε η Αστυνομία έχασες τη λαλιά σου. Και ο νόμος είναι νόμος.

Και πού καταντήσατε ρε παιδιά; Να τσακώνεστε για κόμματα μέσα στα σχολειά; Δεν υπήρχαν άλλα πράγματα να θίξετε και να γελάσετε ο ένας στον άλλο; Τι είχατε να χωρίσετε; Ή μήπως νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί δίνουν δεκάρα για σας;

Ο ένας ανόητος και άφρων δεν ήξερε να φυλάει τον εαυτό του προκαλώντας την τύχη του. Ο έτερος είχε μάθει να επιβάλλεται με τη δύναμη του ατσαλιού. Ο καθένας τώρα θα θερίσει ότι έσπειρε. Ο ένας σημαδεμένος και ο άλλος φυλακισμένος. Όσο για το κορίτσι; Ελεύθερο και ωραίο! Σπεύσατε! Αν τολμάτε…

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποφασίσει άμεσα για να στείλει το κατάλληλο μήνυμα και να τερματιστούν αυτά τα φαινόμενα και με σύνεση διότι ο νεαρός θα δικαστεί μεν για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά στην Ελλάδα των 3/5 και της διπλής ημέρας αν εργάζεσαι, θα ξαναβγεί σύντομα. Τουλάχιστον ας γίνει το καλύτερο δυνατό για να μην ξαναμπεί.

Πάντως παιδιά πολύ κρίμα. Ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι μπορούσατε καλύτερα. Άφρονες τε και νταήδες.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο φοιτητής Θεολογίας μαχαιροβγάλτης του μαθητή στο Φάληρο και τα ερωτήματα…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator