Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε... Αφιέρωμα στην τραγωδία της Θύρας 7 (video)

0


Η οικογένεια του Ολυμπιακού και ο κόσμος της ομάδας μας τίμησαν τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών στην τραγωδία της Θύρας 7, τον Φλεβάρη του 1981.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως κάθε χρόνο, τελέστηκε έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» το Μνημόσυνο για τα 21 παιδιά τα οποία έχασαν τη ζωή τους για την ιδέα του Ολυμπιακού, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.

Η σημερινή ημέρα ήταν μία ημέρα μνήμης για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού μας. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στο «Μνημείο για τα Θύματα της Θύρας 7», έξω από το γήπεδο της ομάδας μας, για να φωνάξει ξανά, όπως κάθε χρόνο ένα δυνατό «ΠΑΡΩΝ» το οποίο φτάνει μέχρι τα Ουράνια.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκεί, όπως και εκπρόσωποι της διοίκησης, με σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μας. Παρούσα ήταν και η ομάδα μπάσκετ, καθώς και τμήματα του Ερασιτέχνη. Όλοι στο πλευρό των οικογενειών οι οποίες στερήθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εκείνη τη μαύρη ημέρα για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει.

Τα δάκρυα πότισαν ξανά τη γη κάτω από τα πόδια όσων θυμούνταν με λύπη την οδύνη που σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα η τραγική εκείνη ημέρα, όμως κατέστη για ακόμη μία φορά σαφές ότι τα παιδιά αυτά ήταν, είναι και θα παραμείνουν για πάντα κοντά σε όλους μας. Δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνουν, αφού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν…

Ας θυμηθούμε τα ονόματά τους:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών), 
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών), 
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών),
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών), 
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών),
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών),
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών),
Νίκος Φίλος (19 ετών), 
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών), 
Βασίλης Μάχας (20 ετών), 
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών), 
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών), 
Ζωγραφιά Χαϊρατίδου (23 ετών), 
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών),
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών),
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών),
Κώστας Μπίλας (28 ετών), 
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών), 
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών),
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών), 
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών).

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο για τα Θύματα της Θύρας 7» και ο κόσμος φώναξε δυνατά για μία ακόμη φορά «ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!»…

Μέσα από τον θάνατο αναδεικνύεται, όμως, και η ζωή. Υπέρμαχος αυτής είναι πάντοτε ο Ολυμπιακός μας, ο οποίος το απέδειξε ξανά με την εφετινή διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, στον χώρο του Μουσείου του γηπέδου μας άνθρωποι που το επιθυμούσαν έδωσαν το παρών, προσφέροντας ζωή σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, δίνοντας λίγο από τον χρόνο τους, αλλά ολόκληρη την ψυχή τους!

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε... Αφιέρωμα στην τραγωδία της Θύρας 7 (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator