ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ

0


Η sikiona.gr κυκλοφορεί βλέπει και δημοσιεύει. Βρεθήκαμε στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην Τουρκογέφυρα, για ένα άλλο ρεπορτάζ. Είδαμε μεταξύ άλλων, το φρικτό θέαμα ενός αλόγου καθηλωμένου, με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του. Κανένας από όσους ρωτήσαμε δεν ήθελε να μας πει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Φωτογραφίσαμε και βιντεοσκοπήσαμε το ζώο στην κατάσταση που το είδαμε. Ο αστυνομικός που βρέθηκε εκεί, για να διαπιστώσει άλλες παρανομίες των ΡΟΜΑ, έκανε συστάσεις στον ιδιοκτήτη που εμφανίστηκε μόλις είδε αστυνομικό, τον προειδοποίησε για τον νόμο, και του επέστησε την προσοχή ώστε να φροντίζει το ζώο. Η sikiona.gr ανέφερε το γεγονός και στην Επιτροπή για την φροντίδα - περίθαλψη των αδέσποτων ζώων του Δήμου Σικυωνίων για να το έχουν σε γνώση τους. Πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιτροπή στον Δήμο που να έχει ως αντικείμενο την κακοποίηση των ζώων, και πώς είναι στα μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής αρχής να συσταθεί τέτοια επιτροπή. Θα παρακολουθήσουμε αν ο ιδιοκτήτης του αλόγου συμμορφωθεί με τις συστάσεις του Αστυνομικού. Αν δεν συμμορφωθεί θα απευθυνθούμε στο Αστυνομικό τμήμα Κιάτου και θα ζητήσουμε να ενεργήσει σύμφωνα με τους ακόλουθους Νόμους:

Νόμος 1197 (1981) : όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα. Νόμος 3617 (1992) : Κανείς δε μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες.


Σε όσους βιάστηκαν να συμπεράνουν διάφορα, για το γύφτων που έγραψα υιοθετώ τα ακόλουθα που αφορούν την ΟΥΣΙΑ :Ανεξαρτήτως της φυλής, της θρησκείας, των πολιτικών φρονημάτων, της οικονομικής δυνατότητας και της κοινωνικής τάξης στην οποια ανήκουμε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα. Είναι ανεπίτρεπτο, ανήθικο, παράνομο, εγκληματικό να βασανίζουμε συναισθανόμενα πλάσματα με σκοπό το κέρδος ή εξαιτίας της αδιαφορίας. Η φτώχεια και η αμάθεια είναι μια εύκολη δικαιολογία, όμως η φιλευσπλαχνία δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια. Και επειδή τα ζώα δεν μπορούν να προστατευτούν οφείλουμε εμείς που νοιαζόμαστε να τα προστατεύουμε.Άλλωστε τα ζώα δεν επιλέγουν μόνο υφίστανται!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ
sikiona.gr

(σ.σ. αλλάξαμε τον τίτλο σύμφωνα με το πρωτότυπο)
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator