Η παραδρομή του λόγου

0


Μέχρι τώρα ξέραμε, ότι ο Βενιζέλος είναι εγωπαθής, υπερφίαλος, ματαιόδοξος, πολυλογάς, ιντριγκαδόρος, αλλά τον καταλογίζαμε στους ιδιαίτερα ευφυείς πολιτικούς (παρότι σε κανένα υπουργείο δεν κάρπισε αυτή η ευφυΐα). Ηλθε το πλήρωμα του χρόνου, να πιαστεί από την μύτη το έξυπνο πουλί; Τι παπαριά ήταν αυτή, που ξεστόμισε για τα αρχεία του ΥΠΕΘΑ; Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ· αναρωτιέμαι, αν θα πρέπει να προσθέσουμε στα χαρακτηριστικά του και το «ηλίθιος», ή παίζει κάτι άλλο σχετικό με μελλοντικές αποκαλύψεις για την διαχείριση του πλέον αμαρτωλού (όπως αποδεικνύεται) υπουργείου.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι, ότι όλες οι προμήθειες υλικού είναι ύποπτες χρηματισμού των υπεύθυνων. Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος, για να πιστεύει, ότι μόνο η ferrostaal δωροδοκεί και μάλιστα μόνον τον Ακη. Το πανηγύρι ξεκινάει από τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα και καταλήγει στα «ώνια» από τον μανάβη και τον χασάπη και βέβαια τα λάφυρα μοιράζονται σε χιλιάδες «εντιμότατους» πλιατσικολόγους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κατηγορήσει για τίποτα τους προηγούμενους (στην θέση που ανέλαβε) για κατάχρηση, δωροληψία, κακοδιαχείριση κ.λ.π.. Αυτό είναι ένδειξη τουλάχιστον της ανικανότητας, ή ακόμη και της γενικής σήψης. Η ομερτά έχει γίνει κώδικας τιμής για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιες υποθέσεις. Πως αλλιώς να ερμηνεύσω την απάθεια των υπεύθυνων μπροστά στην κυνική και παντελώς αβίαστη ομολογία της παράνομης κατοχής εξαιρετικά απόρρητων εγγράφων; Δεν θα έπρεπε, να επιληφθεί άμεσα του θέματος η εισαγγελία, η ΕΥΠ και φυσικά η βουλή και η κυβέρνηση, αντί να παρακολουθούν άβουλα τους χονδροειδέστατους χαριεντισμούς του αλαζόνα εξουσιαστή;

Θα μπορούσα, να αποδεχτώ παρατυπίες για πολλά πράγματα, αλλά εδώ βγαίνει ένας πρώην υπουργός άμυνας και μας λέει, ότι έχει τα σχέδια της άμυνας της χώρας στο σπίτι, ή στο γραφείο του και το λέει δημόσια (προς πάντα ενδιαφερόμενο εχθρικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας) !!!!!! Αν υποθέσουμε, ότι το πεντάγωνο είναι απόρθητο για τους ξένους κατάσκοπους, μπορούν οι άνθρωποι να βρούν τα στοιχεία που χρειάζονται στα σπίτια των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου…Τα έχουμε σε όλες τις μορφές: έντυπα, CD, USB· πάρε κόσμε. 

Πραγματικά η έκπληξη μου παραμένει αμείωτη, όχι τόσο για τον ίδιο τον Βενιζέλο, όσο για την χλιαρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. Αν μπορώ να ερμηνεύσω σωστά την ψυχολογία των ανθρώπων, ο Βενιζέλος κατάλαβε αμέσως την γκάφα του (και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανόητους αστεϊσμούς) αλλά ήταν πλέον αργά. Εβαλε μόνος του το κεφάλι του στον ντορβά, αλλά κανείς από την αντιπολίτευση δεν άρπαξε το τσεκούρι !! Αυτό πως ερμηνεύεται; Ελλειψη (πολιτικών) αντανακλαστικών; Αργοπορία στην κατανόηση απλών περιστατικών; Ο άνθρωπος ομολόγησε παράνομη υπεξαγωγή και διακατοχή εξαιρετικά απόρρητων δημοσίων εγγράφων υψίστης εθνικής σημασίας και αντί να εγκληθεί για αυτό, επέμεναν (όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης) στην δήθεν ποινική ευθύνη του αόριστου κατηγορητήριου τους (για την λίστα Lagarde). Αυτό που είναι εξοργιστικό, τόσο για τον Βενιζέλο, όσο και για όλους τους άλλους (αλλά δυστυχώς η κακοδιοίκηση δεν έχει θεσπιστεί ως ποινικό αδίκημα) είναι η παντελής ανικανότητα (και έλλειψη βούλησης) όσον αφορά την αξιοποίηση στοιχείων, που περιέρχονται στην κατοχή του κράτους. Οι Γερμανοί δεν ανακοίνωσαν καν το όνομα της τράπεζας και έτσι εισέπραξαν χρεωστούμενα για καταθέσεις σε όλες τις Ελβετικές τράπεζες, ενώ είχαν στοιχεία μόνο για μία. Οι δικοί μας σπεκουλαδόροι τόσο φοβόνται το Ελληνικό κράτος (το οποίο δήθεν άρχισε να ξηλώνει την ανομία) που δεν έχει προσέλθει ακόμη ούτε ένας, να κανονίσει την υπόθεση του. Όλα αυτά μας δείχνουν πόσο σοβαροί είναι και οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 21, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η παραδρομή του λόγου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator