Έχασαν το μέτρο στο Μετρό

0


Εδώ και κάποιες ημέρες η ζωή της πρωτεύουσας έχει γυρίσει 13-14 χρόνια πίσω, όταν ακόμη δεν είχε μπει το Μετρό στη ζωή της.


Από την περασμένη Πέμπτη τα ρολά παραμένουν κατεβασμένα και τα χειρόφρενα ανεβασμένα αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, έξτρα έξοδα και χρόνος για τους επιβάτες που πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να μετακινηθούν ενώ μεγάλο μέρος τους έχει πληρώσει αδρά μηνιαίες και ετήσιες κάρτες.

Θύμαμαι όταν επί 9 χρόνια έπαιρνα το μετρό καθημερινά πόσες φορές έφτανα στο σταθμό και ξαφνικά μαζί με άλλους ανακαλύπταμε πρωινή στάση εργασίας ψάχνοντας τρόπο εκείνη τη στιγμή να πάμε στην εργασία μας.

Αναρωτιέμαι όμως τι ακριβώς ζητούν οι κύριοι του Μετρό; Αλήθεια δικό τους είναι; Πού βρίσκονταν όλοι αυτοί στις 31/12/1999; Πότε πρόλαβαν και απέκτησαν ιδιοκτησιακή αντίληψη πάνω στην περιουσία του ελληνικού λαού; Ή μήπως τρούπωσαν κι αυτοί, βολεύτηκαν και τώρα βγαίνουν από πάνω;

Ο λόγος; Να μην μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο. Είναι όμως η επιχείρηση κερδοφόρα; Αν δε με απατά η μνήμη μου τα πρώτα χρόνια ήταν αλλά μετά γνώρισε κι αυτή τη μοίρα των περισσότερων κρατικών φορέων. Γιατί; Πώς είναι δυνατόν ένας φορέας όπως το Μετρό που τόσο είχε ανάγκη η Αθήνα να πέφτει έξω;

Από τη στιγμή λοιπόν που το ταμείο είναι μείον, δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή μείωση μισθών στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ΣΤΑΣΥ ή απολύσεις όσων χρειάζεται ώστε να μη μειωθούν οι μισθοί ή μια ακόμη εκτίναξη των εισιτηρίων (σε λίγο τα ταξί θα είναι ανταγωνιστικότερα) για να καλύπτονται τα ελλείμματα.

Κατέβασμα των ρολών που συνεπάγεται απώλεια εσόδων για την εταιρεία και συμπεριφορά τσιφλικά σε σταθμούς, συρμούς και ράγες δε δικαιολογείται. Ειδικά όταν ο λογαριασμός θα σταλεί στα συνήθη υποζύγια.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχασαν το μέτρο στο Μετρό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator