Αλαφουζιάδα

0


Ο Κώστας Καίσαρης προσπαθεί να δώσει απάντηση στο τεράστιο και αγωνιώδες ερώτημα: πόσο "πουλημένοι" είναι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Μήπως, όμως, συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν και με τόσους άσχετους που έχουν μπλέχτει, μήπως οι ποδοσφαιριστές είναι τελικά "ήρωες"

Ο Όμηρος έγραψε την Ιλιάδα. Εδώ και κάτι μήνες γράφει ιστορία η Αλαφουζιάδα. Και να θέλεις να αφήσεις τον Παναθηναϊκό και ν' ασχοληθείς με κάτι άλλο, δεν σ' αφήνει αυτός. Μετά κι από τη μπούφλα από τον Πλατανιά, το σλόγκαν λέει "παίκτες πουλημένοι, ο ΠΑΟ δεν πεθαίνει". Κι αυτό δεν το λέει μόνο το πανό που ανάρτησε ο Φορέας έξω από τα γραφεία του.

Ταυτόσημα είναι η θέση και του επίσημου Παναθηναϊκού. Ο βαθύς γνώστης του ποδοσφαιρικού αντικειμένου και μύστης των απόκρυφων μυστικών της στρογγυλής θεάς, Χρήστος Παναγόπουλος, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και δεξί χέρι του Γιάννη Αλαφούζου έθεσε τα δάχτυλα επί τον τύπο των ήλων:

"Τι άλλο να κάνουμε ως διοίκηση; Δεν παίζουμε μπάλα στο χορτάρι. Καταφέραμε να γλιτώσουμε τον Παναθηναϊκό από τη Δ' Κατηγορία, γλιτώσαμε τη Λεωφόρο, πήραμε πάνω μας χρέη εκατομμυρίων και διώξαμε τον Τσάκα".

Αυτό που απομένει, λοιπόν, είναι να τιμηθούν από την Ακαδημία Αθηνών με την απονομή χρυσού μεγαλοσταυρού ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Ο Χρήστος Παναγόπουλος δεν αναφέρθηκε σε παίκτες πουλημένους. Δεν το επιτρέπουν άλλωστε η παιδεία και η κουλτούρα του. Είπε αυτό που λέει ο Φορέας με δικά του λόγια:

"Εμείς διοίκηση είμαστε. Ούτε γκολ βάζουμε ούτε γκολ τρώμε. Αν ο Παναθηναϊκός έχει μείνει μια πιθαμή πίσω στη βαθμολογία, υπεύθυνα είναι αυτά τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί παίζουνε μπάλα και χάνουνε από τον Πλατανιά και τρώνε τρία γκολ από τη Βέροια. Δεν παίζει σέντερ φορ ο Αλαφούζος, γκολκήπερ ο Δουκάκος και δεκάρι ο Χρήστος Παναγόπουλος".

Θα πει κάποιος ότι η σχέση του Παναγόπουλου με τον ποδόσφαιρο είναι όση κι ενός Βεδουίνου που ζει στη Σαχάρα με το ψάρεμα σολωμού. Ας είναι όμως. Κάποιες θεμελιώδες αρχές είναι παντού ίδιες. Ας πάμε λοιπόν να τα κάνουμε πενηνταράκια.

Πως μπορείς να ζητάς ευθύνες από κάποιον που είναι απλήρωτος; Πως μπορείς να ζητάς και τα ρέστα όταν χρωστάς και δεν πληρώνεις; Δεν λέμε ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πεινάνε και δεν έχουνε τα προς το ζειν. Αυτός που δεν πληρώνεται, όμως, θα βρει κάθε φορά δέκα δικαιολογίες. Τι κλίμα δημιουργείται σε μια ομάδα, όταν ύστερα από κάθε άσχημο αποτέλεσμα στοχοποιούνται κάποιοι ποδοσφαιριστές;

Μετά την ήττα από τη Μάριμπορ, φαγώθηκε ο Κατσουράνης. Για το 3-0 στη Βέροια βγήκαν στη σέντρα Βύντρα και Λάζαρος. Μετά το 1-2 από τον Λεβαδειακό μπήκε στο σημάδι ο Μπουμσόνγκ. Μετά το 0-1 στον Πλατανιά φταίνει συλλήβδην όλοι οι ποδοσφαιριστές. Οι όποιοι από την Πέμπτη το πρωί διαβάζουν στις εφημερίδες τη δήλωση-Παναγόπουλου και ότι οι ένοχοι θα μπουν από δω και πέρα στο ψυγείο για να προωθηθούν πιτσιρικάδες από την Παιανία.

Τι τύχη μπορεί να έχει μια ομάδα όταν μέσα σε έξι μήνες, έχει αλλάξει τρεις προπονητές και πάει φουλ για τον τέταρτο; Από τον Φερέιρα στον Ρότσα, που είναι και καλόβολος με τους ποδοσφαιριστές. Κι από τον γελαστό και μειλίχιο Αργεντίνο σ' αυτόν τον τρέλαρχο τον Φάμπρι. Κι αν η ομάδα μυρίσει τον κρίνο και στο Περιστέρι πάμε για άλλα. Για τέταρτο προπονητή ανάμεσα σε Γκμοχ και Βαζέχα. Κι επειδή η απόφαση για τον ποιον θα διαλέξουν είναι δύσκολη ή θα το στρίψουνε ή θα γίνει δημόσια κλήρωση.

Τι τύχη μπορεί να έχει μια ομάδα, όταν ποδοσφαιριστές όπως οι Βύντρα-Μπουμσόνγκ τη μια είναι στη μπλακ-λιστ, την άλλη παίζουνε; Και μέρα παρά μέρα σαν τα μονά-ζυγά καλούνται να μιλήσουν με τη διοίκηση, είτε για μείωση αποδοχών, είτε για λύση των συμβολαίων τους; Για τον Λάζαρο τουλάχιστον η απόφαση από τη Βέροια και εντεύθεν να παραμείνει στο ψυγείο είναι σταθερή. Δεν έπαιζε.

Πως να παίξουν μπάλα ο Σπυρόπουλος και οι λοιποί, όταν η εξέδρα τους βρίζει, σηκώνει πανό εναντίον τους κι η διοίκηση ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ούτε μια ανακοίνωση-καταδίκης για τα μάτια του κόσμου. Πως να λειτουργήσει η ομάδα, όταν ο Ελευθεράκος είναι με τη διοίκηση κι ο Κωνσταντίνου, δήθεν με τους ποδοσφαιριστές; Σαν τον καλό και τον κακό πολιτσμάνο.

Όχι σε ποδοσφαιρική ομάδα σε σουβλατζίδικο να συνέβαιναν όλα αυτά, το μαγαζί θα είχε τιναχθεί στον αέρα. Μιλάμε για κάτι μεταξύ Δρομοκαϊτείου, Μαρκομιχελακείου και Κασταλίας. Ο απόλυτος ορισμός του τρελάδικου. Σαφώς και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Και πάλι καλά, όμως. Και πάλι καλά που έχουν μαζέψει 24 βαθμούς, αν υπολογισθούν και οι δύο που έχουν αφαιρεθεί.

Με την Παράγκα και την εγκληματική οργάνωση εναντίον τους όπως λέει ο Αλαφούζος. Με έναν πρόεδρο που πήγε στο γήπεδο για πρώτη φορά στα πενήντα του χρόνια. Με μια διοίκηση που ξέρει από ποδόσφαιρο όσο ήξερε από Οικονομία ο Παπακωνσταντίνου. Με τον κόσμο να βρίζει τους ποδοσφαιριστές και τους δημοσιογράφους να τους αποκαλούν γατάκια. Με τον Φερέιρα, τον Ρότσα , τον Φάμπρι, τον Ελευθεράκο και τον Κωνσταντίνου που ξεκίνησαν να κάνουν καριέρα σαν παράγοντες στην έβδομη δεκαετία της ζωής τους και πάλι καλά. Και πάλι καλά που ο Παναθηναϊκός είναι στην 8η θέση μαζί με Πανθρακικό και Πανιώνιο. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα.
sport24.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 25, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλαφουζιάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator