Ελληνικές τράπεζες: "Έπεσαν στο λάκκο που άνοιξαν" στην ελληνική οικονομία

0ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ 

Στον "λάκκο" που άνοιξαν στην ελληνική οικονομία, έπεσαν οι ελληνικές τράπεζες και οι Έλληνες τραπεζίτες, που από χθες και τυπικά πλέον βρίσκονται υπό τον έλεγχο της τρόϊκα.

Οι εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών που αναλαμβάνουν ρόλο επόπτη στα κύρια πιστωτικά ιδρύματα που θα λάβουν συνολικά 48-50 δισ. ευρώ bonus που λέγεται κομψά "ανακεφαλαιοποίηση" από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έκαναν χθες την εμφάνισή τους στις τράπεζες και σταδιακά αναλαμβάνουν τον έλεγχό τους.

Λέγονται Επιτροπές Εποπτείας (monitoring truste) και πλέον όπως το defencenet.gr είχε αποκαλύψει πρώτο στις 02/11/2012 αναλαμβάνουν ουσιαστικά την διοίκηση των τραπεζών.

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank επέλεξαν την Grant Thorton, η Τράπεζα Πειραιώς την KPMG και η Alpha Bank την Mazars, μετά από σχετική έγκριση του αιτήματός τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (D.G. Com).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των τριών εταιρειών είχαν την Τρίτη μία πρώτη άτυπη επαφή με τα ανώτερα διοικητικά επιτελεία των τεσσάρων τραπεζών, στις οποίες θα εγκατασταθούν μόνιμα το επόμενο διάστημα, αλλά ήδη δεν μπορει να υπάρξει καμία πράξη διοικητικού συμβουλίου σε μείζονος σημασίας ζητήματα χρηματοδοτήσεων χωρίς την έγκριση της τρόϊκα.

Οι επιτροπές εποπτείας κάθε τρεις μήνες θα αποστέλλουν στην τρόικα μία έκθεση αναφορικά με τα πεπραγμένα των διοικήσεων, ώστε να ελέγχεται εάν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών που έχουν υπογράψει σε σχέση με το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και τις εμπορικές πολιτικές.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν σαφή όρια για τον δανεισμό προς επιχειρήσεις, νοικοκυριά, συνδεδεμένα με τις τράπεζες πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Βασικά πλέον απέυθείας η τρόϊκα θα ελέγχει αν και ποιοι θα πρέπει να δανείζονται στην Ελλάδα.

Ευνόητο είναι ότι θα ελέγξουν την ελληνική οικονομίας μέχρι και το τελευταίο κύτταρό της. Για να αποδειχθεί ότι όταν καίγεται ένα σπίτι η φωτιά καταστρέφει και τα υπόγεια και τα ρετιρέ.

Οι άπληστοι Έλληνες τραπεζίτες που δανείζονταν με 1,5% και δάνειζαν με 25% που είχαν στήσει ένα τεράστιο κύκλο προστασίας από παχυλά δανειοδοτούμενα ΜΜΕ με τα χρήματα των μετόχων, τώρα περνάνε στο απλά στο ... κάδρο των διοικητών και κορυφαίων στελεχών των ιδρυμάτων τους...

Kαι δυστυχώς, όλο αυτό το σκηνικό έχει άμεση επίπτωση σε αυτό που λέγεται "εθνική ανεξαρτησία". Γιατί κράτος που τις τράπεζες τις ελέγχουν οι ξένοι είναι υπό κατοχή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 18, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελληνικές τράπεζες: "Έπεσαν στο λάκκο που άνοιξαν" στην ελληνική οικονομία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator