Αλ. Παπαρήγα: «Αν τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν καταστολή κατά των αγροτών θα τους κάνω ...αναπάντητη»

0



Τι κοινό έχει η Αλέκα Παπαρήγα με τον Γιώργο Παπανδρέου;

Σας εκπλήσει το ερώτημα ?Πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο αυτών πολιτικών? Θα εκπλαγείτε, γιατί όχι μόνο έχουν κοινά στοιχεία αλλά μοιάζουν περισσότερο από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να βρούμε τα κοινά τους στοιχεία, αν και κατά πόσο υπάρχουν?

Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι λοιπόν κυριολεκτικά πολιτικοί μαθουσάλες, για την πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ναι, μην σας ξεγελά η κορμοστασιά του Γιώργου.

Καταρχήν ηλικιακά, δεν απέχουν και τόσο πολύ, γεννηθείς το 1945 η Αλέκα και το 1952 ο Γιώργος που επειδή είναι και μικρότερος, θα τον λέω Γιωργάκη.

Πρώτο κοινό στοιχείο. Τα επίθετα τους έχουν σαν πρώτο συνθετικό το "παπα…" που παραπέμπει σε ιερωμένο, ενώ χαρακτηριστικά και οι δύο είναι εκ πεποιθήσεως άθεοι,

Βέβαια το διάβασε το πιστεύω στο Άγιο Όρος ο Γιωργάκης και δηλώνει χριστιανός, αλλά ποιος τον πιστεύει? Έτσι είναι οι έλληνες πολιτικοί αλλάζουν γνώμη εύκολα.

Άσε που άμα ακούει καμπάνα εκκλησίας, αναστατώνεται . Εμείς κρατάμε, αυτό που πιστεύουμε σαν σίγουρο λοιπόν! Για την Αλέκα δεν πιστεύω να αναρωτιέστε, πρώτα το κόμμα και ο κουμμουνισμός.

Για πάμε παρακάτω και οι δύο άρχισαν να εμπλέκονται σοβαρά στην πολιτική ζωή της χώρας πολύ κοντά χρονολογικά. Το 1978 η Αλέκα εξελέγει μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ ο Γιωργάκης το 1981 εξελέγει βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΌΚ. Για να μην αδικούμε την Αλέκα είχε και προηγούμενη προϋπηρεσία, αλλά και ο Γιωργάκης μας που έλειπε στο εξωτερικό προσπάθησε, δεν φταίει που ήταν μακρυά!

Έτσι επιλέξαμε να αναφέρουμε την κατά την γνώμη μας, καθοριστική χρονική στιγμή της εδραίωσης τους σαν σεβαστές πολιτικές προσωπικότητες.

Είδατε, 3 χρονάκια διαφορά, όσο πάει και μειώνεται.

Επόμενο κοινό στοιχείο ,και οι δύο χρησιμοποίησαν έναν παλαιολιθικό και τουλάχιστον αναχρονιστικό κομματικό μηχανισμό και ρητορεία, είτε για να ανέβουν στην εξουσία, είτε για να διατηρηθούν, παραπλανώντας τους ψηφοφόρους.

Την ίδια ξύλινη γλώσσα και ουτοπικές υποσχέσεις "λεφτά υπάρχουν", "να χτίσουμε μια ιδεώδη σοσιαλιστική κοινωνία" "πρώτα το δίκιο του εργάτη" και πλήθος άλλων, τα ξέρετε, σκεφτείτε και εσείς λίγο!

Επίσης και οι δύο κατά βάθος δεν ήθελαν να κυβερνήσουν.

Ο Γιωργάκης ήταν άτυχος εδώ που τα λέμε, γιατί του έλαχε ο κλήρος να κυβερνήσει, αλλά κατάφερε, χρησιμοποιώντας παραπλανητικές και άκρως επιδέξιες μεθόδους να αποδράσει. Μας είπε λοιπόν, "δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα…" "δημοψήφισμα, να αποφασίσει ο λαός…" ενώ η Αλέκα ποιο τυχερή και ποιο πρακτική προνοεί για να μην την πάθει και αυτή, λέγοντας, "ξέρετε τι δύσκολο είναι να είσαι αντιπολίτευση" "δεν θα συνεργαστώ με Τσίπρα- Κουβέλη" "καμία κυβέρνηση?" και άλλα πολλά.!

Βλέπετε πρώτη φορά έχει σοβαρές αξιώσεις να αναδειχθεί σε αξιόλογη πολιτική δύναμη το ΚΚΕ και όχι μόνο αυτό αλλά πολλοί το λοξοκοιτούν για να το ψηφίσουν!

Αλέκα την πατήσαμε!

Κάνε κάτι γιατί θα μας ψηφίσουν!

Εδώ λοιπόν θα σταθούμε στο εξής για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα.

Ο Γιωργάκης απέδρασε. Αλέκα πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αποδράσεις και εσύ!

Είμαστε σίγουροι ότι θα μας ακούσεις… Τα χρόνια είναι κοντά, ακόμα μια φορά!

Το κείμενο γράφτηκε για να μας διασκεδάσει λίγο, να μας προβληματίσει λιγότερο και δεν διεκδικεί το αλάθητο!

Με εκτίμηση
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 30, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλ. Παπαρήγα: «Αν τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν καταστολή κατά των αγροτών θα τους κάνω ...αναπάντητη»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator