ΕΡΕΥΝΑ ΕΕ - ΟΟΣΑ - Τις λιγότερες αυτοκτονίες η Ελλάδα !!!

0Μείωση 6,7% στις δαπάνες υγείας εμφανίζει η Ελλάδα το 2010 ύστερα από μία 9ετία συνολικής αύξησης 5,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινής έκθεσης ΕΕ και ΟΟΣΑ για την Υγεία στην Ευρώπη.

Ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2010 η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση στις δαπάνες υγείας του δημόσιου τομέα, αλλά στην κορυφή (μαζί με την Κύπρο) στον τζίρο του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Ως προς τις διάφορες παθογένειες, ο ελληνικός πληθυσμός παρουσιάζει μία σειρά από αρκετά αντικρουόμενα χαρακτηριστικά.
Αν αν και είναι με διαφορά ο λιγότερο επιρρεπής σε αυτοκτονίες και θανάτους από διάφορες εκδοχές της «επάρατης νόσου», τα εγκεφαλικά παρουσιάζουν αύξηση, ενώ από τις χειρότερες είναι οι επιδόσεις σε κάπνισμα, τροχαία δυστυχήματα και παχυσαρκία.
Ως προς τις κύριες αιτίες θανάτου του 2010 (περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους) και ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται :

  • Στην τελευταία θέση (λιγότερες) ως προς τις αυτοκτονίες, με 3 ανά 100.000 κατοίκους(5,2 για άνδρες και 0,9 για γυναίκες
  • Στην 6η καλύτερη για καρκίνο του προστάτη με 16,6 θανάτου
  • Στην 7η καλύτερη για καρκίνο του στήθους με 21,1 περιπτώσεις
  • Στην 9η καλύτερη στις περιπτώσεις καρκίνου με 207 για άνδρες και 109 για γυναίκες
  • Στην 10η καλύτερη στα ισχαιμικά επεισόδια με 97 για άνδρες και 41 για γυναίκες
  • Στην 15η ως προς την βρεφική θνησιμότητα, με 3,8 περιπτώσεις
  • Στην 17η ως προς τα εγκεφαλικά με 74 για άνδρες και 75 για γυναίκες
  • Στην 20η ως προς τον καρκίνο του πνεύμονα με 73 για άνδρες και 13 για γυναίκες
  • Στην 26η -δηλαδή την χειρότερη με μόνη εξαίρεση τη Ρουμανία- για τα τροχαία, με 13,6 θύματα (22,3 για άνδρες και 4,8 για γυναίκες)
Σαρώνει η παχυσαρκία
Τα στοιχεία της διετίας 2009-2010, δείχνουν ότι οι Ελληνες εξακολοθούν να είναι πρωταθλητές στην παιδική παχυσαρκία, με αιχμή τα αγόρια που φτάνουν το 28%, ενώ στα κορίτσια είμαστε πίσω μόνο από την Πορτογαλία, με ποσοστό 13%.
Η εγκατάλειψη της «μεσογειακής δίαιτας» από τους αρχαιότερους εμπνευστές της, είναι εμφατική: Οι Ελληνες έφηβοι τρώνε καθημερινά φρούτα σε ποσοστό 26% τα αγόρια και 28% για τα κορίτσια, ενώ λαχανικά σε ποσοστά 25% και 33%, αντίστοιχα. Οι έφηβοι «βίκινγκ» στη Δανία την ίδια ώρα, παρουσιάζουν αντίστοιχα ποσοστά 34%-56% και 33%-49%...
Δείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ.
ethnos.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 03, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΡΕΥΝΑ ΕΕ - ΟΟΣΑ - Τις λιγότερες αυτοκτονίες η Ελλάδα !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator