Washington Post: "Αν τα παιδιά στην Καβάλα είχαν πετρέλαιο, θα ζούσαν"

0


- Για τραγωδία που σχετίζεται με την ελληνική κρίση κάνει λόγο η Washington Post
- Οι παππούδες των παιδιών δε μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο εξαιτίας των τιμών
- Εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας για την τραγωδία στο χωριό Μεσορόπη Καβάλας 

Η ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας, όπου τρεις αθώες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο, κάνει το γύρο του κόσμου. Ένα δημοσίευμα της Washington Post είναι συγκλονιστικό.

«Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, τρία αδέρφια πέθαναν σε φωτιά στο σπίτι τους» είναι ο τίτλος του άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας, που μάλιστα «παίζει» ψηλά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. 

Το δημοσίευμα αναφέρει εκτενώς πως ξέσπασε η φωτιά εξαιτίας της σόμπας που είχε ανάψει η οικογένεια για να ζεσταθεί, πως τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν πάει στο χωριό για να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τους παππούδες, ότι τα δυο μικρά, ηλικίας 5 και 7 ετών, παγιδεύτηκαν στο σπίτι και ο 15χρονος αδερφός τους θυσιάστηκε στην προσπάθεια να τα σώσει. 

«Είχαν καλοριφέρ. Έβαλαν φέτος σόμπα, όπως κι άλλοι στο χωριό, εξαιτίας της κρίσης. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε στην εφημερίδα ο συγχωριανός της οικογένειας, Βαγγέλης Μποζούδης. 

Και ο σύνταξης του άρθρου συνεχίζει: «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάχθηκε στα ύψη φέτος στην Ελλάδα. Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ’ ό,τι το πετρέλαιο κίνησης αλλά, επειδή χρησιμοποιούνταν παράνομα ως πετρέλαιο κίνησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.

Σαν αποτέλεσμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά σχεδόν 40%, αφήνοντας πολλές οικογένειες -τα εισοδήματα των οποίων «χτυπήθηκαν» από την ύφεση, τη λιτότητα και την αυξανόμενη ανεργία- με μοναδική επιλογή να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης». 

Ο Β. Μποζούδης κι άλλοι κάτοικοι του χωριού με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά η εφημερίδα, είπαν ότι η τραγωδία δε θα είχε συμβεί αν η οικογένεια εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το καλοριφέρ και αναρωτήθηκαν πόσα ακόμη παρόμοια δυστυχήματα θα συμβούν σε όλη τη χώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 10, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Washington Post: "Αν τα παιδιά στην Καβάλα είχαν πετρέλαιο, θα ζούσαν""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator