Tο ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισε

0


Την ενοποίηση του πολιτικο-ιδεολογικού αχταρμά σε κόμμα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά να είστε σίγουροι ότι μέχρι να γίνει αυτό θα αυξηθούν οι συνιστώσες. Για να μην πούμε ότι θα δημιουργηθεί διάσπαση πριν ακόμη ενοποιηθούν οι συνιστώσες.

Η παρέμβαση του… ταλιμπάν της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη προδιαθέτει για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Ο κ. Λαφαζάνης αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ή μάλλον να βγάλει τα ρούχα από τη μπουγάδα που έχουν γίνει ροζ και να τα κάνει ξανά κατακόκκινα. Έτσι χάλασε το πάρτι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από ώρα σε ώρα αλλάζει ιδέες για το πώς θα είναι ο χαρακτήρας του κόμματος, τι θα κάνει με την οικονομία και το ευρώ και πώς βλέπει την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

“Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς και όχικυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, ούτε κυβέρνηση της Κεντροαριστεροδεξιάς”, τόνισε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Για το θέμα του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άλλο η επιλογή του ευρώ και άλλο η επιλογή πάση θυσία στο ευρώ. Άφησε έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο μιας Ελλάδας εκτός του ευρώ, κάτι για το οποίο η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να ακούσει. Άλλωστε, η ομιλία Τσίπρα ήταν μια προσπάθεια να μην «τρομάξει» τον κόσμο με μονομερείς καταγγελίες του Μνημονίου και με εξόδους από το ευρώ. Ήρθε το Αριστερό Ρεύμα, λοιπόν για να του δείξει ότι δε θα είναι εύκολη η επικράτησή του στο νέο κόμμα που φιλοδοξεί να φτιάξει.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα, που τη στηρίζουν, ότι «έχουν μετατρέψει το πολίτευμα σε μια ιδιότυπη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα», «μια δικτατορία των αγορών και του ευρώ». Πιο ξεκάθαρος λοιπόν δε γίνεται. Αν επικρατήσει το Αριστερό Ρεύμα αποχαιρετάμε το ευρώ.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε την ανάγκη διατήρησης των ιδεολογικών ρευμάτων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι και η δημοκρατική παράδοση της Αριστεράς.

«Ακόμη και στη σοβιετική επανάσταση υπήρχαν οι μειοψηφίες και οι απόψεις τους ήταν δημόσιες» είπε και στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε δυναμικά την απόφαση του Αριστερού Ρεύματος να κατεβεί στις ψηφοφορίες με δική του λίστα υποψηφίων.

Τόνισε ότι η κίνηση αυτή του Αριστερού Ρεύματος είναι άκρως ενωτική, κίνηση που ενισχύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε ένας ενωτικός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του Αριστερού Ρεύματος που τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει να αναδιπλωθεί πολιτικά και προγραμματικά και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του και θέλει και μπορεί να κυβερνήσει. Επανέλαβε τη θέση για καταγγελία του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Έχουμε λοιπόν στο… νέο κόμμα της Αριστεράς μια συνιστώσα που πάει από εδώ κι από εκεί, ανάλογα με το που μιλάει και ποιον θέλει να προσελκύσει. Είναι η ομάδα Τσίπρα που δε θα έλεγε όχι σε έναν καφέ με τον Αμερικανό πρέσβη, ούτε θα είχε πρόβλημα να ξεκινήσει συζήτηση με τους δανειστές όπως την… κακή Μέρκελ. Δε θα είχε πρόβλημα να γίνει δηλαδή Μερκελιστής αφού δεν έχει άλλη πρόταση εξουσίας.

Υπάρχει και το Αριστερό Ρεύμα που κινείται σε γραμμή… ΚΚΕ. Δηλαδή καταγγελία του Μνημονίου ακόμη και με θυσία του ευρώ και επιστροφή στην ελληνική παραγωγή. Κολεκτίβες, εθνικοποίηση του πλούτου κι άλλα τέτοια που ίσχυαν στις Σοβιετίες.

Το ντέρμπι στο αριστερό στρατόπεδο μόλις άρχισε.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Tο ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator