Εφάπαξ 160.000 ευρώ για τον κάθε υπάλληλο της Βουλής

0


Οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους αναμένεται να λάβουν "χρυσά" εφάπαξ.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, άρον άρον έφυγαν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής υπό τον φόβο τα χρήματα αυτά να ψαλιδιστούν όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010.

Με τα τωρινά δεδομένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εν λόγω υπάλληλοι δικαιούνται να λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).

Από το πρώτο εφάπαξ οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι θα λάβουν περίπου 60.000 ευρώ έκαστος και από το δεύτερο 100.000 ευρώ, ανάλογα και από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Το κόστος λοιπόν αναφέρει η εφημερίδα, που θα κληθεί να καταβάλει το ΤΑΥΒ ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόβλημα είναι πως από το πρόσφατο κούρεμα τα αποθεματικά του ταμείου έχουν περιοριστεί σημαντικά. Κάποιοι λένε πως δεν αρκούν για τα συγκεκριμένα εφάπαξ και οι δικαιούχοι θα τα λάβουν σε πολλές δόσεις.

Το "καμπανάκι" που οδήγησε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Βουλής να καταθέσουν άρον άρον τα χαρτιά τους είναι τα λόγια του πρωθυπουργού το βράδυ της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Έθνους, το καμπανάκι είχε χτυπήσει νωρίτερα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αφορμή περίπτωση υπαλλήλου της Βουλής με εφάπαξ 320.000 ευρώ!

Γενικά, σύμφωνα με το Έθνος, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό προ περικοπών να άγγιζε τα 3.300 έως 3.5000 ευρώ.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εφάπαξ 160.000 ευρώ για τον κάθε υπάλληλο της Βουλής "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator