Ποιος Ιμπραίμοβιτς ;;; ...ο Αναστό...!!! (video)

0



Πριν τον Ιμπραχίμοβιτς και τον Μεξές, ανάποδα ψαλίδια βλέπαμε και στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Φιλέρης ψάχνει μέσα στον χρόνο και θυμάται τον μεγάλο σκόρερ και άρχοντα των βολ-πλανέ, Νίκο Αναστόπουλο. Δείτε το τοπ-5 των γκολ με το κορμί ανάποδα, που έβαλε ο μουστάκιας.

Ο άνθρωπος-ψαλίδι στην Ελλάδα δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Αναστόπουλο! Ο "μουστάκιας" είχε σπεσιαλιτέ τέτοιες ενέργειες. Ήταν στο DNA του και πολλές φορές έχει σκοράρει βλέποντας το γήπεδο ανάποδα και σηκώνοντας τις εξέδρες στο πόδι.

Το περίφημο ψαλίδι στο ματς με τη Λάρισα έγινε σήμα της Αθλητικής Κυριακής στην ΕΡΤ. Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα μικρό αφιέρωμα στα καλύτερα ανάποδα ψαλίδια του μεγάλου Αναστό.

1. Καρφώνοντας τον ΠΑΟΚ (5/2/1984)

Μιας και έρχεται ντέρμπι, ας θυμηθούμε το πρώτο χρονικά ψαλιδάκι του μεγάλου Έλληνα σέντερ-φορ. Φεβουράριος του 1984 στο Καραϊσκάκη, παίζουν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.
Με τον Δικέφαλο ο Γιώργος Κούδας κάνει την 501η (!) εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Κώστας Ορφανός παίζει με τον Ολυμπιακό, εναντίον της παλιάς του ομάδας και προπονητής των Πειραιωτών είναι ο Νίκος Αλέφαντος.
Το ματς κρίνεται με το ψαλίδι του Αναστό, σε κλασική φάση της εποχής. Φάουλ του Κουσουλάκη, κεφαλιά του Μητρόπουλου και ... γκολάρα του Αναστόπουλου. Το βίντεο σε περιγραφή Σταύρου Τσώχου με την φάση στο 1:10

 
2. Στο ξερό της Λαμίας (29/12/1985)

Το ματς έγινε στο ξερό (και κατάμεστο) γήπεδο της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Καλεντέρογλου, ενώ ο γκολκίπερ Τικταπανίδης είχε εξαιρετική απόδοση. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος.
Ο Μητρόπουλος κέρδισε το κόρνερ και η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Ο Μίλος Σέστιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μητρόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Αναστόπουλος οριζοντιώθηκε για να πετύχει το γκολ.
Δείτε το βιντεάκι. Περιγράφει ο Χάρης Αλευρόπουλος και διαιτητής είναι ο ... Περικλής Βασιλάκης! Το γκολ στο 2:12...
 

3. Μπροστά σε 70.000 θεατές με τη Λάρισα (12/1/1986)

Αυτό ήταν πράγματι για όσκαρ! Στο Ολυμπιακό Στάδιο, Γενάρης του ΄86, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λάρισα, μπροστά σε 70.000 θεατές (δεν κάνουμε πλάκα, αλήθεια είναι).
Ο Ολυμπιακός πιέζει τους Θεσσαλούς, αλλά ο (μπαμπάς) Γκαλίτσιος και ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας κρατάνε. Όπως και ο Πλίτσης. Ο Χόρχε Μπάριος που λίγους μήνες αργότερα θα έπαιζε με την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ του Μεξικού, χάνει μια μεγάλη ευκαιρία.
Ο Αναστόπουλος θα χτυπήσει όταν πρέπει. Ο Ξανθόπουλος (ή ...άνετος, για τους φίλους του Ολυμπιακού) σεντράρει,. ο "Μητρό" πιάνει την κεφαλιά (μόνιμος παρτενέρ, μη το ξεχνάμε) και ο "Αναστό" απογειώνεται για ένα γκολ που έγινε όπως είπαμε σήμα στην Αθλητική Κυριακή. Η φάση στο 1:36 του βίντεο
Δείτε και το δεύτερο γκολ του Μίλος Σέστιτς στην ιστορική περιγραφή του Μανόλη Μαυρομμάτη (Σέστιτς, Σέστιτς, περιμένει ο Αναστόπουλος...)
 

4. Πάλι με τη Λάρισα στα ... Γιάννινα (3/3/1991)

Τα χρόνια περνάνε, αλλά ο Αναστόπουλος δεν ξεχνάει την τέχνη του. Πάλι σε ματς με τη Λάρισα, που έγινε στα Γιάννινα, θα καρφώσει αυτή τη φορά τον τερματοφύλακα Μιχαήλ.
Αφού πετύχει το πρώτο γκολ (μόλις στο 1ο λεπτό, με κεφαλιά) θα σφραγίσει τη νίκη με ένα ψαλιδάκι. Δείτε την φάση στο 1:05 του βίντεο...
 
5. Τα μινγκ τα χάνουν, ο Αναστό τα βάζει (15/9/1991)

Μια σεζόν αργότερα, στο Καραϊσκάκη έχουν έρθει τα περίφημα σοβιετικά ινγκ. Λιτόφτσενκο, Προτάσοφ, Σάβιτσεφ.
Ο Ολυμπιακός παίζει ωραία μπάλα και αρχές Σεπτέμβρη, υποδέχεται τον Εθνικό στο πειραϊκό ντέρμπι. Ναι είχε και τέτοια τότε το πρωτάθλημα.
Οι "ερυθρόλευκοι" θα προηγηθούν 1-0 με τον Τσαλουχίδη στο 24. Ο Λιτόφτσενκο και ο Προτάσοφ παίζουν καλά, αλλά ο δεύτερος χάνει μεγάλη ευκαιρία. Το ίδιο και ο Σοφιανόπουλος. Την λύση θα δώσει ο γερόλυκος Αναστό, με ένα κλασικό ψαλιδάκι! Όχι παίζουμε. Η φάση στο 2:18 του βίντεο...

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 24, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος Ιμπραίμοβιτς ;;; ...ο Αναστό...!!! (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator