Εσείς τι θα κάνατε; - Η κοινωνική διαβάθμιση ως κριτήριο ανθρωπιάς (video)

0«Ψάρεψα» το ακόλουθο βίντεο στο YouTube. Όταν το είδα, δεν είμαι σίγουρος αν έμεινα «έκπληκτος» ή αν «έπεσα απ’ τα σύννεφα». Το βέβαιο είναι, ότι μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. 
Πικρή, γιατί δυστυχώς η σημερινή -«ανεπτυγμένη»- κοινωνία γίνεται όλο και πιο απρόσωπη.
Γλυκιά, γιατί ακόμη και στο χάος της μάζας, μπορεί ακόμη να υπάρχει ένα αμυδρό φως ελπίδας.
Με λίγα λόγια η ιστορία: Με αφορμή ένα περιστατικό, κατά το οποίο, μία γυναίκα που κατέρρευσε σε αίθουσα αναμονής αμερικανικού νοσοκομείου, πέθανε αβοήθητη, μπροστά στα μάτια παριστάμενων -επισκεπτών και προσωπικού-, οι οποίοι χρειάστηκαν 45′ μέχρι να «ευαισθητοποιηθούν» και να ενδιαφερθούν γι’ αυτήν (όταν ήταν πλέον αργά), η εκπομπή «Εσείς τι θα κάνατε;» (What Would You Do?), έστησε ένα παρόμοιο σκηνικό, αυτή τη φορά με έναν ηθοποιό, ο οποίος υποτίθεται ότι κατέρρεε ξαφνικά στο πεζοδρόμιο.
Η εκπομπή, για να μετρήσει τις αντιδράσεις των περαστικών, έκανε το πείραμα πιο ενδιαφέρον, βάζοντας κατά σειρά, στην θέση των «λιπόθυμων», μια καλοντυμένη γυναίκα, έναν άστεγο κι έναν…μεθυσμένο άστεγο.

Είναι τραγικό και συνάμα ειρωνικό: Ο μοναδικός άνθρωπος -και μάλιστα άστεγος και με κινητικά προβλήματα- που έδειξε ενδιαφέρον, εκεί που οι υπόλοιποι επέδειξαν αδιαφορία και κυνισμό, θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί, γιατί δεν έχει…τηλέφωνο. Και ουσιαστικά, το όλο θέμα, δεν είναι τίποτε άλλο, από μια απλή κλήση στο νοσοκομείο…


Δημοσίευση: Νοεμβρίου 11, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εσείς τι θα κάνατε; - Η κοινωνική διαβάθμιση ως κριτήριο ανθρωπιάς (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator