ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟΥ

0Ένα μονόστηλο, υπό τον τίτλο "Πέθανε ο Χρόνης Μίσσιος", αφιέρωσε ο χθεσινός Ριζοσπάστης, στην είδηση του θανάτου του συγγραφέα που έφυγε χθες από τη ζωή. Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στο έργο του συγγραφέα, παρά μόνο ότι ο αποθανών "δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών" Ακολουθεί το δημοσίευμα:

"Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες.

Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά."
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator