ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΩΜΑΛΕΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (δώρο κατά την ανάγνωση ο ύμνος της ομάδας μας)

0



(σ.σ. Για τον φίλο μου τον Ανδρέα Ζ.)
Πραγματοποιώντας ίσως την χειρότερη εμφάνιση του στην τρέχουσα σεζόν, ο τραγικός Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα. Ένα αποτέλεσμα που τον κολακεύει, αφού δημιούργησε την πρώτη απειλητική στιγμή του στο 87' μετά από συνδυασμό του Πετρόπουλο με τον Κουίνσι, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του, ο οποίος έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά άρρωστος, αλλά νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση... Στο νησί των Φαιάκων δεν έδειξε την παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη, αφού παρουσιάστηκε άνευρος, χωρίς φαντασία και χωρίς καθαρό μυαλό.

Παρότι προερχόταν από νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και είχε την ευκαιρία να ανέβει βαθμολογικά, δεν κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση του. Με εξαίρεση τον Βιτόλο και τον Καρνέζη, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κινήθηκαν κάτω του μετρίου. Ακόμα και οι νεαροί, οι οποίοι έχουν δικαιολογίες, δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να καούν οι μικροί, ενώ η τραγική εικόνα εξοργίζει τον κόσμο της ομάδας. Απαιτούνται δραστικές λύσεις, ώστε να μεταβληθεί το κλίμα στην Παιανία. Το ποιες κινήσεις χρειάζονται, τις γνωρίζει μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος, ως ο έχων την ευθύνη των αποφάσεων του. Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί...

Το απόλυτο τίποτα

Ο Φερέιρα έκανε την έκπληξη και έδωσε θέση βασικού στον Λαγό, τον οποίο άρχισε δίπλα στο Βιτόλο στη μεσαία γραμμή. Γκολκίπερ άρχισε ο Καρνέζης, στόπερ οι Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος, δεξί μπακ ο Μαρίνος και αριστερό ο Σπυρόπουλος. Επιθετικός ήταν ο Φορναρόλι και πίσω του αγωνίστηκαν οι Ζέκα, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή η οποία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις. Με δύο κεφαλιές του Μπάρκογλου στο 5' και στο 8' και με δύο σουτ του Λεόν στο 7' και στο 14'. Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του, όμως επιθετικά με εξαίρεση τον Ζέκα, κανένας άλλος δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες.

Χρειάστηκε να φτάσει το 28' για να απειλήσει ο Παναθηναϊκός με μία εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που απέκρουσε ο Αναστασόπουλος σε κόρνερ. Αυτό δεν μετέβαλε την τραγική εικόνα του Τριφυλλιού και η Κέρκυρα απείλησε εκ νέου στο 36' με διαγώνιο σουτ του Αγρίτη μέσα από την περιοχή. Η Κέρκυρα συνέχισε να ελέγχει το ματς και μοναδική εξαίρεση μία προσπάθεια του Φορναρόλι στο 42', η οποία δεν ολοκληρώθηκε.

Πάντως, στο 43' ο διαιτητής Δασκαλόπουλος έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Σπυρόπουλος σέντραρε συρτά, ο Ζέκα έπιασε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε ακούσια στο χέρι του Κοντοδήμου. Δεδομένα, εάν αντίπαλος της Κέρκυρας ήταν ο Ολυμπιακός, το πέναλτι θα είχε υποδειχτεί...

Συνέχεια στο τίποτα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μαυρια να αντικαθιστά τον Ζέκα, προκειμένου να προσδώσει επιθετικότητα στον Παναθηναϊκό. Και πάλι, η Κέρκυρα απείλησε στο 47' με μακρινό σουτ του Λεόν. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει την εικόνα του πρώτου μέρους και η πρώτη πράσινη τελική ήρθε στο 55' με μακρινό σουτ του Βιτόλο.

Ο άφαντος Φορναρόλι αντικαταστάθηκε από τον Πετρόπουλο στο 60', με σκοπό να αναζωογονήσει την πράσινη επίθεση. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν άλλαξε, αφού οι Χριστοδουλόπουλος και Κουίνσι ήταν καλά κλεισμένοι και για άλλη μία φορά, δεν υπήρχε ανάπτυξη και δημιουργία. Στο 70' η Κέρκυρα είχε μία καλή στιγμή, ωστόσο ο Καρνέζης μπλόκαρε το σουτ του Μπάρκογλου.

Ώρα με την ώρα, ο Παναθηναϊκός γινόταν όλο και πιο άθλιος, ενώ η Κέρκυρα κρατούσε με ευκολία το μηδέν και δίσταζε να διεκδικήσει κάποιο γκολ. Συνήθως, ο Πετρόπουλος βρισκόταν μόνος ανάμεσα σε τέσσερις και πέντε αντιπάλους, χωρίς βοήθειες. Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 81', όταν ο Καραλής σούταρε, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε με δυσκολία.

Ο κορυφαίος πράσινος, ο Βιτόλο σούταρε έξω από την περιοχή στο 84', αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ, όπως την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Καραλή στο επόμενο λεπτό.Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του Τριφυλλιού δημιουργήθηκε στο 87', όταν ο Πετρόπουλος έσπασε τη μπάλα στον Κουίνσι, αυτός πλάσαρε, όμως ο Αναστασόπουλος απέκρουσε. Η κεφαλιά του Πετρόπουλο στο 90' δεν βρήκε στόχο και το ματς έληξε όπως ακριβώς άρχισε...

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης, Αγρίτης (69' Καραλής), Μπάρκογλου, Λεόν (90' Κρητικός), Έντερ, Γιάντσης (79' Τσουκάνης), Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Λαγός, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα (46' Μαυρίας), Κουίνσι, Φορναρόλι (60' Πετρόπουλος).
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 12, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΩΜΑΛΕΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (δώρο κατά την ανάγνωση ο ύμνος της ομάδας μας)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator