Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

0



Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Σικυωνίων, υπό την καθοδήγηση της «Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας», που έχει αναλάβει την εκπαίδευσή τους σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, συμμετείχε στην Πανελλήνια Άσκηση Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής στις 2 - 4 Νοεμβρίου 2012 στη Βάρη Αττικής. 

Περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα εθελοντές, διασώστες, ομάδες έρευνας και διάσωσης και φορείς από όλη την Ελλάδα, συνεπιχείρησαν σε περιστατικά προσομοίωσης σεισμού σε αστικό πεδίο για ένα συνεχόμενο 24ωρο. 

Η συμμετοχή των εθελοντών του Δήμου στην άσκηση σχετίστηκε κυρίως με το στήσιμο καταυλισμού για την υποστήριξη των ομάδων που επιχείρησαν.

Στόχος της άσκησης ήταν ο συντονισμός, η συνεργασία και η εξάσκηση στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμού, σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και τους διεθνείς κανονισμούς.

Οι συμμετέχοντες εκτός από τα σενάρια έρευνας σε ερείπια, απεγκλωβισμού και υποστήριξης θυμάτων, παρακολούθησαν ενημερωτικές διαλέξεις και παρουσιάσεις, όπως παρουσίαση διασωστικού οχήματος της ΕΜΑΚ, ενημερωτική διάλεξη για το ρόλο και τη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσίαση για τον τρόπο δράσης διασωστικών σκύλων σε περιπτώσεις έρευνας επιζώντων σε ερείπια, καθώς και ενημερωτική διάλεξη για τη φύση των σεισµών από γεωλόγο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία για τους εθελοντές του Δήμου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής προστασίας και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του εθελοντισμού στο Δήμο Σικυωνίων.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator