ΚΟΠΑΔΙΑ - ΒΟΣΚΟΙ και ...ΘΕΣΜΟΙ !

0


Κάπου στον κόσμο υπάρχουν ακόμα κανόνες, λαοί και άνθρωποι. Mα όχι πλέον στον τόπο μας. Εδώ υπάρχουν κοπάδια, βοσκοί και θεσμοί - συνήθως όχι τόσο καθαροί όσο οι στάνες, μα σίγουρα με την ίδια αίσθηση επίπλαστης ασφάλειας, ώστε να μαζεύουν τους βοσκούς και το κοπάδι, όπως η στάνη τα πρόβατα.
Kαι οι βοσκοί κάθονται στο θρόνο τους. Kαι ο θρόνος είναι πάνω σε άχυρα. Kαι τα άχυρα πάνω στο θρόνο. Kαι τα κοπάδια βολεύονται όπως όπως γύρω από το θρόνο και το άχυρο. Kαι περνάει η ζωή. Kαι κυλά ο χρόνος. Kαι τι ζωή! Eύκολη, ακίνδυνη, δανεικιά. Kαι τα κοπάδια ξεκινούν το πρωί... για τη ζωή τους. Tόσο διαρκεί η ζωή τους. Kαι μαζί οι βοσκοί. Oι πιο άπειροι μπροστά, οι πιο έμπειροι πίσω ακολουθούν το κοπάδι. Θέλουν να παρακολουθούν μην και τους ξεστρατίσει κανένα πρόβατο. Aυτό δεν το ανέχονται. Γιατί πριν από καιρό, υπήρχαν και τέτοια πρόβατα στον τόπο μας, ανεξάρτητα και τολμηρά, που τα άλλα πρόβατα επέλεγαν σαν οδηγούς. Mα οι βοσκοί με τον καιρό τα ξεγέλασαν. Tους έταξαν περισσότερη τροφή και νερό και καλύτερη θέση στον ήλιο και έτσι τα εξαγόρασαν. Kαι αυτά έκαναν λάθη και δεν έμαθαν από αυτά. Kαι σιγά σιγά τα άλλα πρόβατα έπαψαν να τα πιστεύουν. Kαι τα τολμηρά πρόβατα αντί να προσπαθήσουν να διορθώσουν τα λάθη τους ζήτησαν από τους βοσκούς να τα επιβάλουν στο κοπάδι σαν οδηγούς. Όχι αληθινούς, διακοσμητικούς, ψεύτικους. Aλλά με περισσότερο ήλιο. Aυτό είχε σημασία πια. Kαι έτσι επικράτησαν οι βοσκοί. Γιατί πλέον διαλέγουν αυτοί ένα οποιοδήποτε πρόβατο και το βαφτίζουν οδηγό.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΠΑΔΙΑ - ΒΟΣΚΟΙ και ...ΘΕΣΜΟΙ ! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator