ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή: "Ζητούμε πραγματική δημοκρατία με πυρήνα ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα"

0Το ισχύον Σύνταγμα εξασφαλίζει την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων καθώς έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά την προνομιακή μεταχείριση και την ατιμωρησία τους από την Δικαιοσύνη. Την ώρα που το πολιτικό σύστημα οδηγεί στη δυστυχία εκατομμύρια Έλληνες, αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ότι επί τόσο καιρό συγκάλυπτε τη λίστα Λαγκάρντ και δεν την χρησιμοποίησε για το δημόσιο συμφέρον. Με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες τους οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών περιπαίζουν την κοινωνία. Οι προκλητικές τους δηλώσεις ισοδυναμούν με ράπισμα στο μάγουλο της κοινωνίας και φτύσιμο στο πρόσωπό της. 

Η σημερινή δικαστική δίωξη και σύλληψη του δημοσιογράφου που δημοσίευσε την έως τώρα «χαμένη» λίστα καταδεικνύουν την προϊούσα κατάρρευση του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη χρεωκοπία. Ζητάμε την κατάργηση των διαβόητων διατάξεων περί ευθύνης υπουργών και την εκδίκαση των αδικημάτων τους απευθείας από την Δικαιοσύνη. Μέχρι να συμβεί αυτό απαιτούμε από την Βουλή να ασκήσει αμέσως ποινική έρευνα για αδικήματα υπουργών, όπως αυτά που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρτ και να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις όπως θα συνέβαινε με κάθε Έλληνα πολίτη. 

Τις ιστορικές τούτες στιγμές του μεγάλου ΟΧΙ, το αίτημα για πραγματική δημοκρατία είναι απόλυτη προτεραιότητα και ουσιώδης προϋπόθεση για την αποτελεσματική και προς όφελος του λαού αντιμετώπιση της κρίσης. Ζητούμε πραγματική δημοκρατία με πυρήνα ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα, για να πάψει η κοινωνία να είναι όμηρος ενός πολιτικού συστήματος που συγκαλύπτει τη διαφθορά και ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη. 

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» 
Tw: @neo_syntagma 

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή: "Ζητούμε πραγματική δημοκρατία με πυρήνα ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator