Απίστευτο ψέμα από τον άνθρωπο που ρήμαξε την χώρα και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος

0


Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 27/9/2012: Παρέδωσα στο ΣΔΟΕ την λίστα που έλαβα από την Λανγκάρντ με τα ονόματα 2,000 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Την έλαβα στα τέλη του 2010!!
Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 6/6/2011: «Το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με του Έλληνες φορολογούμενους, που διατηρούν καταθέσεις σε Τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία»!!!!
Τι μεσολάβησε λοιπόν μέσα σε 6 μήνες και ο κύριος Παπακωνσταντίνου έκανε την λίστα “γαργάρα”; Είδε γνωστά του ονόματα; Ή μήπως – ακόμα χειρότερα- χρησιμοποίησε την λίστα για άλλους σκοπούς;
Φανταστείτε έναν υπουργό οικονομικών της ποιότητας και ηθικής του κυρίου Παπακωνσταντίνου, να κρατά στα χέρια του όλους τους Έλληνες πλουσίους και έκνομους της Ελβετίας. Και επακόλουθα να σιωπά. Όλοι γνωρίζουμε το ρητό “Η σιωπή είναι χρυσός”…
Διαβάστε τι γράφει και το Πρώτο Θέμα:

Απολύτως εκτεθειμένο για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD που περιέχει ονόματα χιλιάδων ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες, αφήνουν το κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του αλλά και δικές του έγγραφες απαντήσεις στην Βουλή.

Το protothema.gr, παρουσιάζει έγγραφη απάντηση με ημερομηνία 6.6.2011, του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχετικό ερώτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με του Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία». Απάντηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου (27.9.2012) στην οποία επιχειρεί να υποστηρίξει ότι είχε παραδώσει την λίστα των μεγαλοκαταθετών στο ΣΔΟΕ από την πρώτη στιγμή.

Ειδικότερα όταν το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι o ηλεκτρονικός δίσκος με τα 1.991 ονόματα δεν έφτασε ποτέ επίσημα στο ΣΔΟΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε σε ανακοίνωσή του να απαντήσει – μεταξύ άλλων – ότι : « Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα». Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης διερευνούσε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχες για την απόδοση φόρου στο σύνολο των ελληνικής προέλευσης καταθέσεων, διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα λοιπόν με το πιο πάνω απόσπασμα, ο πρώην υπουργός είχε το CD tης Λαγκάρντ πριν την 6η Μαϊου 2011 όταν και ο κ. Ιωάννης Καπελέρης αντικαταστάθηκε από τον κ. Ιωάννη Διώτη. Σύμφωνα όμως με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr, ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 6 Ιουνίου 2011, δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία λίστα!

Τα νέα δεδομένα, δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα για τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας που απαιτούν άμεσες απαντήσεις. Κυρίως όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να απαντήσει για το πότε έλεγε ψέματα. Τον Ιούνιο του 2011 όταν και υποστήριζε ότι δεν υπάρχει λίστα ή σήμερα που λέει ότι υπήρχε λίστα και την είχε δώσει στο ΣΔΟΕ;
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 01, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απίστευτο ψέμα από τον άνθρωπο που ρήμαξε την χώρα και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator