Αποκαλύπτεται η διαπλοκή...!!!

0


Με τίτλο “Τα μπόνους της διαπλοκής” ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής σηκώνει το γάντι για την αποκάλυψη του Reuters και στα όσα έγραφε για το “πακέτο” των 3,4 εκατ. που έλαβε ο Γ. Προβόπουλος, ενώ αναρωτιέται έως πότε θα παραμένει στο απυρόβλητο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Η δήλωση του Π. Κουρουμπλή:

«Πολύ κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Προβόπουλος έλαβε «πακέτο αποζημίωσης» ύψους 3,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου, πριν αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με την καταβολή του ιλιγγιώδους αυτού ποσού, οι συνολικές αποδοχές του κ. Προβόπουλου κατά τη θητεία του στην Πειραιώς διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ ανά έτος, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές άλλου στελέχους της ίδιας τράπεζας, που κατείχε την ίδια βαθμολογικά θέση και αποχώρησε την ίδια εποχή, δεν ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ ανά έτος, ήταν δηλαδή 20 φορές μικρότερες.


Ο κ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πια, γνωμοδοτεί υπέρ της μη βιωσιμότητας της ΑΤΕ και αρνείται να κοινοποιήσει στη Βουλή τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εν λόγω γνωμοδότηση. Στη συνέχεια η ΑΤΕ διαχωρίζεται σε «καλή» και «κακή» και το υγιές κομμάτι της πωλείται στον πρώην εργοδότη του, την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι μόλις 95 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο η ακίνητη περιουσία της άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Εν μέσω ριζικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, εγείρεται μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον επικεφαλής της ανώτατης εποπτικής αρχής. Ως πότε θα παραμένει ο κ. Προβόπουλος στο απυρόβλητο;»
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 13, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκαλύπτεται η διαπλοκή...!!! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator