ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΣΠ & ΝΔΕ

0


Την Κυριακή 30/9/2012 , με την θερμή φιλοξενία του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου ,οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, έδωσαν το παρόν στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ .

Τα θέματα στα οποία τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι έμποροι ήταν πολύ σημαντικά και καταδεικνύουν την αγωνία τους.

Κεντρικό θέμα συζήτησης τα χιλιάδες λουκέτα απόρροια της υπερφορολόγησης ,της οικονομικής ύφεσης και του παρεμπορίου, που συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς. Ιδιαίτερα τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν στις 18 Οκτωβρίου αποτελούν την ταφόπλακα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις .

Στο Δ.Σ. συζητήθηκαν νέες μέθοδοι διεκδικήσεων των θεμάτων που αφορούν τους εμπόρους και ομόφωνα αποφασίστηκε η πρόταση της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ προς την ΕΣΕΕ για Πανεμπορικό Συλλαλητήριο. Ζητείται για πρώτη φορά στα χρονικά των κινητοποιήσεων οι έμποροι μόνοι τους να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την υπερφορολόγηση των προϊόντων τους που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 60%.Ταυτόχρονα θα μοιραστεί παντού σχετική μελέτη του ΙΝΕΜΥ που αναλύει το ποσοστό φόρων, τα αποτελέσματα της οποίας αποδεικνύουν την αδιέξοδη οικονομική κατάσταση των συναδέλφων καθώς σε ποσό είσπραξης 100 ευρώ, τα 57,7 ευρώ είναι οι φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Τα προβλήματα με τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ αναλύθηκαν διεξοδικά και οι προτάσεις ήταν κοινώς αποδεκτές. Επιδιώκουμε εκτός των άλλων θεώρηση βιβλιαρίων υγείας μέχρι το 2014 ανεξαρτήτως οφειλών. Επιπλέον το Δ.Σ αποφάσισε ότι η ΟΕΣΠ & ΝΔΕ θα ασκήσει πιέσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα και στις Τράπεζες , ώστε επιτέλους να σταματήσει η καταχρηστική τακτική εκ μέρους των Τραπεζών , ιδιαίτερα για τα πυρόπληκτα δάνεια των συναδέλφων και τις περιπτώσεις όπου οι τράπεζες συνδέουν λογαριασμούς όψεως με δάνεια. Το Δ.Σ. θα συμπορευθεί ενωμένο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο.

Φτάνουν πια τα λουκέτα και η αβεβαιότητα για το αύριο.

Μαζί θα δώσουμε την απαραίτητη πνοή που θα κάνει και πάλι ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις .

Εκ της Ομοσπονδίας
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΣΠ & ΝΔΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator