Μπενέτος Σπύρου : «Οι γιάφκες των κομμάτων στην Ελλάδα παρήξαν κωλοπαιδαρεία και αλητεία» (video)

0


Χείμαρρος o μακροβιότερος Δήμαρχος της Ελλάδας, Μπενέτος Σπύρου : «Οι γιάφκες των κομμάτων στην Ελλάδα παρήξαν κωλοπαιδαρεία και αλητεία».

Ο Μπενέτος Σπύρου, ο για ΕΠΤΑ(!) συνεχόμενες τετραετίες δήμαρχος στο γειτονικό μας νησί των Λειψών, δεν έκρυψε ποτέ τα λόγια του.

Με άποψη, με όραμα και φαντασία οδηγεί το νησί του κάθε μέρα και πιο ψηλά στοχεύοντας και διεκδικώντας.

Ο Μπενέτος όπως τον αποκαλούν, μοιάζει με τη θάλασσα της περιοχής μας. Ήρεμη και αγριεμένη. Αγριεύει κυρίως όταν αισθάνεται πως στην περιοχή απειλείται η αλληλεγγύη και η συνοχή.

Αγριεύει όταν βλέπει ότι αυτό που πήγε μπροστά κάποιοι το οδηγούν πίσω. Με αφορμή την ημέρα της Παναγίας του Χάρου και της θεμελίωσης του πνευματικού κέντρου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον δήμαρχο των Λειψών Μπενέτο Σπύρου που επί 7 συνεχόμενες τετραετίες εκλέγεται δήμαρχος του νησιού.

Τον ρωτήσαμε για τρία πράγματα και μας απάντησε με τον δικό του χειμαρρώδη τρόπο που διακρίνεται από απολιτική αντίσταση στο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος, όπως ο ίδιος απερίφραστα χαρακτηρίζει και από έντονο πείσμα, να αντισταθεί σε οποιονδήποτε επιδιώκει να αμφισβητήσει εκείνον προσωπικά τους συνεργάτες του και την πρόοδο του νησιού του ακόμα και τώρα μετά από 7 τετραετίες .

Στο βίντεο που ακολουθεί μας είπε:

«Εγώ δεν είμαι της γενιάς που έλεγε ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Θα αφήσω την ιστορία να με κρίνει Ούτε βιάζομαι να μου κάνουν αγάλματα και προτομές. Συμπεριφέρθηκα σαν ενεργός πολίτης κατά τα πρότυπα και τις αξίες της αρχαίας ελληνικής Δημοκρατίας ότι όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στον τόπο μας. Και θα συνεχίσω να προσφέρω».

Μας είπε επίσης:

Για την τουριστική ανάπτυξη

Να σεβαστούμε την ταυτότητα των τόπων μας και να οικοδομήσουμε κοινωνίες 365 ημερών και όχι ενός, δύο και τριών μηνών . Να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τα δύο, τρία, τέσσερα, πέντε στοιχεία του κάθε τόπου. Γιατί η μονοκαλλιέργια του τουρισμού που έχει ο διαστροφικός δρόμος που ακολουθήσαμε εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει σε εκφυλιστικά φαινόμενα σε πολλά νησιά, με βίαιες καταστάσεις που αλλοιώνουν πάρα πολύ τη φυσιογνωμία του τόπου μας.

Για τα κόμματα και το κράτος

"Οι γιάφκες των κομμάτων στην Ελλάδα παρήξαν κωλοπαιδαρεία, αλητεία και όχι πολιτικά σκεπτόμενους ανθρώπους". "Το μεγαλύτερο ζήτημα της κρίσης είναι το ηθικό, το οποίο το έχουν ισοπεδώσει, το έχουν κονιορτοποιήσει. Σε αυτή τη χώρα, όσο θυμάμαι κάποιοι ήταν επιδοτούμενοι από αυτό το διεφθαρμένο ελεεινό και τρισάθλιο Ελληνικό κράτος".

Για τα 2,5 εκατομμύρια που του χρεώνουνε

«Ο Μπενέτος που ήταν γιος του πιο ισχυρού εδώ πέρα, σήμερα είναι ο πιο φτωχός». Αν τάχεις πιάσει ειδικά στις μικρές κοινωνίες γίνεσαι βούκινο».

Για την αποχώρηση του από το ΔΗΛΙΤΑΠ (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου)

"Πήγαμε να κάνουμε το τόλμημα, να δημιουργήσουμε τη συμπολιτεία, Λέρου, Πάτμου, Αγαθονησίου, να δώσουμε ρόλο στο κάθε νησί, με αναπτυξιακό σχεδιασμό".

"Κάποιοι, για να μη χρησιμοποιήσω βαριές κουβέντες που δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση με τη ιστορία της περιοχής, τη διαδρομή, εξωγενείς, πήγαν και μας έκαναν άνω κάτω".

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπενέτος Σπύρου : «Οι γιάφκες των κομμάτων στην Ελλάδα παρήξαν κωλοπαιδαρεία και αλητεία» (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator