ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, δήλωσε την παρουσία του στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος πραγματοποίησε εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη της Βαριάς Φορολογίας των εμπορικών επιχειρήσεων και του Ελληνικού λαού συνολικά.

Από μελέτη που έκανε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας(ΟΕΣΠ&ΝΔΕ), το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ , αποδείχτηκε ότι για κάθε 100 ευρώ τελικής αξίας ενός εμπορεύματος τα 52 ευρώ είναι φόροι ,τέλη κλπ, και μόνον τα 48 ευρώ είναι η καθαρή αξία του εμπορεύματος.

Συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι στήθηκε εκθετήριο με εμπορεύματα από διάφορα μαγαζιά της πόλης. Στα εμπορεύματα αναγραφόταν η τιμή λιανικής τους και δίπλα όλες οι επιβαρύνσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή λιανικής πώλησης και αποτελούν τους πάσης φύσεως φόρους,τέλη κλπ. Με την κίνηση αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου θέλησε να αναδείξει δυο από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική αγορά. Το Πρώτο είναι η Βαριά Φορολογία και το Δεύτερο είναι η Αισχροκέρδεια του παρεμπορίου μέσω του οποίου διακινούνται τεράστιες ποσότητες προϊόντων τα οποία δεν υπόκεινται σε κανένα φόρο, καθώς είναι παράνομα και οι τιμές τους δεν ανταποκρίνονται επουδενί στις πραγματικές αξίες των εμπορευμάτων. 

Εκ του Συλλόγου
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator